(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Google Maps til iPhone og iPad kan lastes ned nå

God nyhet til deg som synes de nye Apple-kartene er for dårlige.

Googles utgave av Oslo sentrum.
Googles utgave av Oslo sentrum.
Street View i Google Maps for iOS.
Street View i Google Maps for iOS.

[Amobil.no]: Mange hadde store forventninger til Apples egne kart, da Apple i høst valgte å bytte ut Googles kart med sin egen løsning. De nye Apple-kartene har imidlertid blitt svært dårlig mottatt, og mange brukere har meldt om store feil.

Les også: Australsk politi advarer mot å bruke Apple-kart

Nå er imidlertid ventetiden over for alle som har etterlyst en iPhone-versjon av Googles egen kart-app. Torsdag morgen kunne nemlig Google annonsere at den første versjonen av Google Maps for iOS er tilgjengelig for nedlasting i App Store.

Den nye appen har vektorbasert kart som skal laste raskt og kreve mindre datamengde ved nedlasting. Kartene kan roteres og vippes, og det er både 2D- og 3D-visning, samt satelittbilder.

Street View og trafikkinformasjon

Google Maps for iOS har mange av de samme funksjonene som i Google Maps for Android, inkludert den populære Street View-funksjonen som viser bilder på gatenivå og lar deg bevege deg 360 grader rundt. Med Business Photos-funksjonen kan du til og med se bilder fra innsiden av blant annet restauranter.

Appen viser sanntids trafikkinformasjon, basert på informasjon fra andre som bruker Google Maps. Det betyr at gatene merkes med grønt, gult eller rødt avhengig av hvor tett trafikken er på stedet.

Sving-for-sving-navigasjon

Den nye kart-appen har støtte for sving-for-sving-navigasjon, med taleanvisninger. Appen kan gi deg ulike rutealternativer både til fots og med bil, og den kan også gi deg informasjon om hvordan du kommer deg til bestemmelsesstedet ved hjelp av kollektive transportmidler.

Google Maps for iPhone krever iOS 5.1 og høyere, og er tilgjengelig i 40 land og på 29 ulike språk – inkludert norsk.

Appen kan lastes ned fra App Store.

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen