Google Maps retter endelig på et stort irritasjonsmoment
(Bilde: Bloomua/Shutterstock.com)

Google Maps retter endelig på et stort irritasjonsmoment

Den nye oppdateringen av karttjenesten byr på flere velkomne forbedringer.

Googles populære karttjeneste har fått en ny, stor oppdatering som blant annet retter på et irritasjonsmoment for dem som bruker navigasjonsfunksjonen.

Som PhoneArena melder har den nye 9.2-oppdateringen nemlig gjort det mer praktisk å motta samtaler mens man bruker navigasjonen.

Endelig!
Endelig! Foto: Phone Arena

Lar deg kun høre samtalen

I tidligere versjoner av Google Maps har du hørt stemmen til den du snakker i telefon med, blandet sammen med stemmen til navigasjonsappen. Litt kaotisk, altså. I den nye oppdateringen er dette fikset ved at man har mulighet til å automatisk slå av navigasjonsinstruksene mens man snakker i telefonen.

Denne funksjonen aktiveres i innstillingsmenyen til appen og gjør altså at du kun vil høre stemmen til personen som ringer, uten at du trenger å foreta deg noe manuelt etter at funksjonen er aktivert. 

Ny tidslinje-funksjon

I tillegg til dette innebærer den nye oppdateringen at bildene som du tar av ulike steder nå kan kobles opp mot anmeldelsene dine av de aktuelle stedene i appen. Tidslinjen, funksjonen som lar deg holde styr på hvilke steder du har besøkt via posisjonsloggen, har også fått en oppdatering og lar deg nå legge til steder manuelt.

Oppdateringen byr også på muligheten til å koble bilder opp til anmeldeser.
Oppdateringen byr også på muligheten til å koble bilder opp til anmeldeser. Foto: skjermbilde

Oppdateringen inneholder også muligheten for å sette opp et skilt på kartet som viser navnet på veien du skal kjøre av på. Hittil har navnet kun blitt vist på toppen av skjermen. Det er uvisst akkurat når den nye oppdateringen vil bli tilgjengelig for massene.

Google Maps blir stadig smartere:
«Driving»-modusen vet hvor du skal, uten at du sier ifra »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen