Svevende kort og ny design er noe av det vi kan ha i vente i Google Maps.
Svevende kort og ny design er noe av det vi kan ha i vente i Google Maps. (Bilde: Google Operating System / Google)

Google Maps kan bli ny

Lekkede skjermbilder viser frisk design.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google Maps er en interaktiv karttjeneste i nettleseren, som antakelig har fått de fleste til å gi avkall på de store og tunge atlasbøkene fra gammelt av. Takket være tilføyelsen av Street View, kan vi også gå gatelangs en rekke ulike steder i verden.

Nå melder den uoffisielle bloggen Google Operating System at det er endringer på vei, og støtter seg til et par lekkede skjermbilder av karttjenesten. Hvis bildene er ekte, har vi ny design i vente, sammen med berøringsvennlighet og Googles nye fokus på kort.

Søk basert på venner

Gule veier har blitt hvite og sidepanelet har forsvunnet.
Gule veier har blitt hvite og sidepanelet har forsvunnet.Foto: Google Operating System

Ifølge Google Operating System vil det velkjente sidepanelet forsvinne helt, og bli erstattet med «svevende» kort isteden. Kartet får hele skjermen for seg selv, mens kort med relevant informasjon dukker opp i øverste venstre hjørne.

Denne informasjonen kan være alt fra fakta om steder, bilder og brukeranmeldelser av restauranter. I tillegg skal det være mulig å søke gjennom lokale steder basert på anmeldelser fra dine kontakter i Googles sosiale nettverk Google+.

Fra gult til hvitt

Det nye grensesnittet er sannsynligvis ment for mobile enheter med berøringsskjerm, og kortene føyer seg inn i rekken av lignende egenskaper vi har sett ved Google Now og Google Glass.

Ved siden av alt dette, har selve grafikken blitt endret. Stilen på teksten er ulik sin forgjenger, og fargene på veien har blitt byttet ut fra gult til hvitt. Samtidig har flere ikoner fått seg en overhaling.

Det er ingen informasjon om når vi eventuelt får glede av nye Google Maps, men neste uke arrangerer Google sin årlige utviklerkonferanse Google I/O. Da er det fullt mulig at det amerikanske selskapet kunngjør endringene offisielt.

Det er så mye som kan skje:
Google.com kan få helt ny forside »

(Kilder: Google Operating System via Gizmodo og TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen