Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Foto: Google)

Google Lens lar mobilen din gjenkjenne omgivelsene – nå kommer den til iPhone

Objektgjenkjenningen rulles ut til iOS.

Google Photos-appen har vært tilgjengelig på iOS-plattformen en stund, men den har hittil manglet den såkalte Google Lens-funksjonen som er innebygget i Android-versjonen. Nå melder Google på Twitter at Google Lens er på vei til iOS også.

Lens vil bli rullet ut til iOS i en prøveversjon i første omgang, og senere vil den bli lansert i en endelig versjon som en del av Photos-appen på plattformen.

Nyttig objekt-gjenkjenning

Google Lens er en gjenkjenningsteknologi som setter brukere i stand til å bruke kameraet på mobilen til å gjenkjenne objekter i omgivelsene, for deretter å gi deg relevant informasjon om objektet – for eksempel landemerker, bygninger, malerier og andre ting.

Funksjonen kan også brukes til å for eksempel lagre adresser og telefonnumre fra businesskort, lete frem anmeldelser av bøker ved å la funksjonen identifisere coveret på boken, eller lagre opplysninger direkte i kalenderen fra plakater eller flygeblader om arrangementer som skal avholdes.

Google Lens fungerer enn så lange kun dersom du har stilt inn mobilen din på engelsk språk, og det er uvisst når funksjonen vil bli tilgjengelig med andre språk. 

Lens kommer som en egen knapp inni Google Photos-appen, og for å få tilgang til den må du altså laste ned den seneste versjonen av Photos-appen til iOS. Funksjonen er for øvrig integrert med assistenttjenesten Google Assistant, som Google nå har bekreftet er på vei til Norge.

Google liker ikke kryptovaluta: Nå forbyr de reklame for denslags »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen