Google Glass i ny utgave, denne gang med mulighet for verneglass.
Google Glass i ny utgave, denne gang med mulighet for verneglass. (Foto: Google)

Google lanserer ny versjon av smartbrillene Google Glass

Men kun for bedrifter.

Google Glass var Googles første forsøk på å lage smartbriller, men de ble aldri noen voldsomt stor suksess i forbrukermarkedet. Google endte derfor produksjonen av brillene i 2015.

De snudde deretter Glass-satsingen mot bedrifter og profesjonelle som kunne ha bruk for en skjerm foran øynene til enhver tid, som kirurger, fabrikkarbeidere og liknende. Google hevder selv at deres kunder har rapportert om «raskere produksjonstid, bedre kvalitet og reduserte kostnader» etter å ha tatt i bruk Glass. 

Nå er brillene kommet i ny versjon, skriver Google i et blogginnlegg

Oppgradert maskinvare 

Google Glass Enterprise Edition 2 har fått ny prosessor, bedre kamera og USB-C-lading, blant annet. Databehandlingen er det nå en Snapdragon XR1-brikke som tar seg av, en brikke som er spesialdesignet for VR og AR og gjør at brillene både skal være kraftigere og mer energieffektive enn tidligere. Batteriet innvendig er også blitt større. 

Nytt er også at Google Glass går over til å bruke Android, med støtte for Android Enterprise Mobile Device Management. Det er Oreo-versjonen som er ombord, altså Android 8. Google har også gått sammen med en linseprodusent for å produsere verneglass til brillene. 

Kameraet har ellers en oppløsning på åtte megapiksler, mens brillene selv kan vise data med en oppløsning på 640 x 360 piksler. En liten høyttaler sørger for lyd, men brillene har også bluetooth og støtte for lyd gjennom USB-porten. 3 GB RAM og 32 GB eMMC-lagring finnes også ombord. 

Tar over selv 

Prisen er satt til 999 dollar, snaue 9 000 kroner, som ikke akkurat er billig, men det er i alle fall betraktelig billigere enn hva den opprinnelige «Explorer Edition» av Google Glass kostet, som var 1 500 dollar. 

Google varsler også at hele Glass-prosjektet nå er flyttet fra morselskapet Alphabets eksperimentavdeling X til Google selv for bedre å kunne skalere opp satsingen. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen