Google lanserer gratis designverktøy for designere som vil bruke HTML5.
Google lanserer gratis designverktøy for designere som vil bruke HTML5. (Bilde: iStockPhoto/montasje)

Google lanserer gratis design-verktøy

Vil gi alle muligheten til å lage nettsider, apper og nettannonser.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I løpet av de neste månedene planlegger Google å lansere produktet Web Designer. Web Designer er et HTML5-basert utviklingsverktøy for næringsdrivende som ønsker å lage siste skrik i nettsider, applikasjoner eller nettannonser.

Målgruppa for Web Designer er designere og reklamebyråer. Web Designer skal være et selvstendig produkt, men ble annonsert i et blogginnlegg i for annonseplattformen DoubleClick.

Tech Crunch spekulerer i at dette betyr at Google sikter seg inn på markedet for sponsede nettsteder og nettverksreklame i sosiale medier, såkalte sponsede historier.

Skal gi bedre nettopplevelse

Google er ikke de eneste på markedet med HTML5-designverktøy. Squarespace, Weebly og Wix er blant annet på banen med konkurrerende produkter.

HTML5 er den neste versjonen av programmeringsspråket HTML, og skal blant annet gi en bedre nettopplevelse ved å fjerne behovet for mediespillere som Adobe Flash og Microsofts Silverlight.

HTML5 er en åpen standard. Mozilla, som står bak nettleseren Firefox, har laget sitt mobile operativsystem Firefox OS basert på HTML5. Stadig flere utviklere velger å lage sine apper i HTML5. Da fungerer appen via telefonens nettleser, uansett om telefonen er en Windows- Android eller iOS-telefon.

Les mer: I 2016 vil 50 prosent av appene fungere overalt >>

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen