Googles nye Octane-benchmark skal gi deg et langt mer nøyaktig resultat enn konkurrentene, hevder Google.
Googles nye Octane-benchmark skal gi deg et langt mer nøyaktig resultat enn konkurrentene, hevder Google. (Bilde: Hardware.no/Google)

Google lager måleverktøy for "moderne nettlesere"

– Octane måler ytelsen på ting som faktisk betyr noe.

Google satser kraftig på utviklingen av JavaScript. I den anledning lanserer de nå en ny versjon av måleverktøyet V8 Benchmark Suite, kalt Octane. Octane inkluderer fem nye tester som skal representere bruken av moderne nettlesere, slik som lasting av PDF-filer og innlasting av 3D-materiale.

Mener konkurrentene er utdaterte

Det finnes allerede mange lignende måleverktøy på nettet som er ment for å måle hastigheten og effektiviteten til nettleseren din. Et godt eksempel er SunSpider-testen, som måler Javascript-ytelse. Google mener imidlertid at Sunspider og resten av benchmarkene som finnes på markedet er utdaterte, kunstige tester som ikke nøyaktig gjenspeiler hva en bruker faktisk gjør på det moderne nettet. Det gjør imidlertid Octane, mener Google.

Som andre slike tester går Octane igjennom en rekke ulike stadier for å måle hastigheten til nettleseren din. Til slutt gir den deg en poengsum, som du kan sammenligne med andre nettlesere.

Prøv selv

Ta en tur innom Octane-siden til Google hvis du vil prøve ut testen selv. Hvis du er interessert i akkurat hva testene til Octane gjør, kan du gå til Googles utviklerside, som går igjennom hver enkel deltest. Du kan også gå til kompatibilitets-oversikten, for å se om nettleseren din er støttet av Octane.

Hvordan klarte nettleseren din seg? Hvilken nettleser er raskest på PC-en din? Del gjerne med deg i kommentarfeltet under.

Les også: Hvilken nettleser er raskest?

(Kilde: Venture Beat)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen