Google skal visstnok selge selskapet som ga oss denne avanserte roboten, «Atlas».
Google skal visstnok selge selskapet som ga oss denne avanserte roboten, «Atlas». (Bilde: Boston Dynamics)

Google kvitter seg med robotselskapet som ga oss menneskelignende «Atlas»

Nå spøker det for de forbrukerrettede robotproduktene fra Google.

Google satte seg virkelig på kartet i robotverdenen etter at de kjøpte selskapet Boston Dynamics i 2013. Selskapet spesialiserte seg på avanserte roboter, deriblant mye omtalte «Atlas». Nå ser det imidlertid ut til at at Google ikke vil ha noe mer med dette å gjøre.

Nettstedet Bloomberg har nemlig fått nyss om at Google rett og slett ønsker å selge unna hele Boston Dynamics, og kvitter seg i så fall med mesteparten robotvirksomheten sin. Opplysningene stammer fra et par anonyme kilder.

Stridigheter

Årsaken skal være at sjefene i Alphabet, Googles moderselskap, er bekymret for at Boston Dynamics ennå ikke er i nærheten av å lage et salgbart produkt det går an å tjene penger på.

Google utvikler imidlertid også egen robotteknologi, som disse armene som lærer å gripe objekter.
Google utvikler imidlertid også egen robotteknologi, som disse armene som lærer å gripe objekter. Foto: Google

Det skal også ha oppstått uenigheter innad i selskapet umiddelbart etter oppkjøpet i 2013 som har tilspisset seg den siste tiden. Disse stridighetene skal blant annet ha gått ut på at Boston Dynamics viste seg lite villige til å arbeide med øvrige Google-ingeniører, og at selskapet ble oppfattet som «innestengt».

Toyota og Amazon interessert

Sjefen for robotavdelingen hos Google skal blant annet ha forsøkt å få til et samarbeid med Boston Dynamics-teamet om en rimelig, elektrisk robot ment for forbrukermarkedet, men skal ha blitt møtt med liten samarbeidsvilje.

Blant de aktuelle kandidatene til å kjøpe selskapet fra Google er visstnok den japanske bilprodusenten Toyota, nærmere bestemt selskapets forskningsavdeling Toyota Research Institute. Nettbutikkgiganten Amazon skal også være interessert. Sistnevnte bruker roboter til å plukke varer i lagrene sine, og som kjent har selskapet også leveringsdroner på gang

Roboter kan brukes til så mangt: I Japan finnes det nå et hotell som kun bemannes av roboter »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen