(Bilde: Shutterstock/70744858, Google)

Google: – Kundene våre forventer ikke personvern

Oppsiktsvekkende påstand i juridisk dokument går imot det Google lover brukerne.

Gjennom mange kampanjer, innlegg og oppføringer har Google gått i bresjen som et selskap med personvernet ditt på sin dagsorden. Nettstedet GigaOM peker imidlertid til en sak der selskapet kommer med en oppsiktsvekkende uttalelse.

I et juridisk dokument forfattet av Googles advokatlag, kommer det nemlig fram at «en person ikke kan ha en legitim forventning til personvern i forbindelse med informasjon han frivillig gir fra seg til tredjeparter».

Skanner e-postene

Den aktuelle teksten stammer fra en tidligere rettssak om telefoni fra 1979, men Google mener altså at det samme er gjeldende i dag. Dagens konflikt i rettsvesenet står mellom interessegruppen Consumer Watchdog og en rekke private saksøkere på den ene siden, og Google på den andre.

Saken dreier seg om Googles praksis med å snuse gjennom e-poster i Gmail etter nøkkelord som de kan bruke til målrettet reklame. Google forsvarer seg med at alle brukere har gått med på avtalevilkårene, men henviser altså til 1979-teksten for andre som sender e-post til Gmail med en annen tjeneste.

Selvmotsigelser

Det amerikanske selskapet sammenligner også sin e-postsnusende praksis med at en assistent åpner et brev du sender til en annen person eller bedrift.

Mens Google har rett til å fastsette vilkår innenfor lovens rammer, påpeker GigaOM at dette strider med Googles egen linje i en rekke eksempler, der selskapet framhever at de satser på personvern og sikker oppbevaring av brukernes informasjon.

Kim Dotcom har sagt det:
– Framtiden handler om personvern »

(Kilde: GigaOM)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen