Google jobber etter sigende med en smartklokke. Klokken på bildet er bare en reklameklokke som selges via Googles nettbutikk googlestore.com.
Google jobber etter sigende med en smartklokke. Klokken på bildet er bare en reklameklokke som selges via Googles nettbutikk googlestore.com. (Bilde: Google)

Google-klokken kan komme i sommer

Vil kunne fungere som et tillegg til smartmobilen din.

Ifølge avisen Financial Times jobber Googles Android-team med en smartklokke som skal fungere som et tillegg til mobiltelefonen. 

Det er veldig lite som er kjent om klokken, men Financial Times har funnet en patentsøknad fra 2011 som beskriver en smartklokke med to skjermer – hvor den ene skjermen kan vippes opp, omtrent som på et gammeldags lommeur. Klokken i patentsøknaden har også et trykkfølsomt brukergrensesnitt og et innebygget kamera. 

Ifølge AndroidAndMe.com vil Google-klokken kunne bli lansert ved slutten av sommeren, og være tett integrert med Motorolas X Phone-telefonen – som for øvrig også bare er et rykteprodukt.

Følger Apple og Samsung?

Det har tidligere gått rykter om at Apple jobber med lignende produkter. New York Times skrev nylig at de hadde snakket med anonyme kilder som hevdet å vite at Apple jobbet med en smartklokke

For noen dager siden bekreftet også Samsung at de jobber med å utvikle sin egen smartklokke. 

– Vi har jobbet med klokkeproduktet i lang tid. Vi jobber hardt med å bli ferdige med den. Vi forbereder produkter for fremtiden, og klokken er definitivt ett av disse, sa Lee Young Hee, en av Samsungs mobilsjefer til Bloomberg.

Den italienske smartklokken I'm Watch kjører Android, og fungerer som en utvidelse av mobiltelefonen.
Den italienske smartklokken I'm Watch kjører Android, og fungerer som en utvidelse av mobiltelefonen.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Stort marked

Smartklokker ser ut til å kunne bli et helt nytt marked og et nytt bein å stå på for mobilprodusentene. Det kan komme godt med, siden markedet for mobiltelefoner ifølge Bloomberg Industries holder på å nå metningspunktet. Veksten i smartmobilmarkedet er ventet å stagnere til 9,8 prosent i 2017, mot 27 prosent i år. 

En ganske fersk rapport fra Juniper Research spår at det vil ha blitt solgt rundt 70 millioner smarte "wearable devices" – enheter man har på seg – innen 2017. Dette inkluderer både smartklokker, smartbriller à la Google Glass, og ulike typer helserelaterte produkter. 

I år vil det bli solgt 15 millioner slike enheter, tror Juniper. 60 prosent av enhetene vil bli solgt i Nord-Amerika og i Vest-Europa.

Les også vår sniktitt på smartklokken I'm Watch her

(Kilder: Financial TimesAndroidAndMe.com, Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen