(Bilde: Wikimedia Commons)

Google kjøper seg kunstig intelligens

Fikk klørne i DeepMind Technologies for tre milliarder kroner.

Flere kilder, deriblant Tech Crunch og The Verge, melder at Goolge har kjøpt oppstartsselskapet DeepMind Technologies for mer enn 500 millioner dollar (tre milliarder norske kroner).

Facebook skal ha vært i forhandlinger med det samme selskapet om et eventuelt oppkjøp, men så dukket altså Google opp, og endte opp med å få tilslag. DeepMind, som har kontorer i London, jobber med såkalt kunstig intelligens ("Artificial Intelligence", eller AI). Mer spesifikt jobber de med en type maskinlæring kalt "Deep learning" på engelsk. Det vil si programmering av algoritmer som vil få maskiner – eller roboter – til å endre atferd, basert på hvilke erfaringer de tilegner seg.

Med andre ord er det nettopp denne typen teknologiske nyvinninger som i verste (eller beste?) fall kan gjøre science fiction-filmer som A. I. kunstig intelligens (2001) eller I, Robot (2004) litt nærmere virkelighet. At roboter får menneskelige trekk. Google har for øvrig satt opp et etikkråd som skal forhindre at de går for langt.

Cambridge-forskere tror kunstig intelligens kan være livsfarlig:
– Vi kan bli utslettet av roboter »

(Kilder: Tech Crunch, The Verge, IMDb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen