Bump er installert mellom 10 og 50 millioner ganger på Android-enheter, og var også en suksess på iOS. Nå er selskapet kjøpt av Google.

Google kjøper fildelingsselskapet Bump

... men hva skal de bruke det til?

Nylig ble det kjent at Google har kjøpt opp programvareselskapet Bump. Selskapet er mest kjent for programvaren ved samme navn, som lar smarttelefonbrukere dele innhold bare ved å dunke mobilene borti hverandre.

Selskapet oppnådde en viss suksess for noen år tilbake. I 2011 var Bump den åttende mest nedlastede appen for iOS siden App Store åpnet dørene. Selskapet skal likevel ha slitt med å nå ut til de store massene.

Jukse-NFC

Appen benytter seg av klokkeslettet i telefonen, og informasjon fra bevegelsessensoren, for å passe på at oppkoblingen er sikker, og at den gjøres mellom de riktige to enhetene.

I praksis er altså Bump en slags variant over den vanlige "berør for å tilkoble"-funksjonaliteten som har kommet med nyere mobiler og tilbehør med NFC-brikker.

Uviss fremtid

Akkurat hva Google skal med selskapet, eller hvor lang tid overtagelsen vil ta er foreløpig ukjent. Nettstedet androidauthority.com spekulerer imidlertid i om Google kan ha bruk for Bump-teknologien i en kommende smartklokke.

– Bump-teamet har demonstrert at de raskt kan bygge og utvikle produkter som brukerne elsker, og vi tror de vil passe perfekt inn hos Google, sier en talsperson i en pressemelding.

Les også: Nå er Google Quickoffice gratis til både iPhone og Android

(Kilder: androidauthority.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen