Grensesnittet er veldig enkelt, men fint.
Teknofil
Grensesnittet er veldig enkelt, men fint. (Bilde: Google/Teknofil.no)

Google Keep går i strupen på Evernote

Ny tjeneste har blitt umiddelbart hyllet på nettet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For bare et par dager siden dukket det opp rykter om at Google jobbet med en notattjeneste, kalt Keep. I natt viste det seg at ryktene var sanne, og Keep er nå tilgjengelig for alle. 

Enkel i bruk

Keep minner på mange måter om den populære notattjeneseten Evernote, selv om den tar en svært minimalistisk tilnærming til det hele.

Slik ser Google Keep ut.
Slik ser Google Keep ut.Foto: Google/Teknofil.no

Her er det nemlig ikke meningen at du skal kunne gjøre så mye mer enn å rask skrive ned et notat, sette på en tittel, og kanskje slenge med et bilde eller to. Stort sett mer enn det er det ikke.

Du kan merke notatene du lager med ulike farger, og du kan legge til huskelister som du kan huke av på. Via mobilapplikasjonen til Android kan du også dele notatene dine med andre, men denne funksjonaliteten fant vi ikke i webgrensesnittet. 

Ellers kan du velge mellom to ulike visningsmodi, hvor du kan enten få alle notatene dine i en lang liste nedover, eller oppdelt i et rutenett. Rutenettet er helt klart mest oversiktlig, og får hele tjenesten til å se ut som en hybrid av Pinterest og Evernote.

Selv om tjenesten akkurat har dukket opp, har store nettsteder som The Verge og Gizmodo allerede rukket å hylle tjenesten som en skikkelig «Evernote-killer». 

Prøv selv 

Sammenlignet med Evernote er Google Keep svært spartansk, men også veldig rask. Så lenge du ikke trenger noen avansert funksjonalitet er det absolutt verdt å prøve ut.

Tjenesten krever at du allerede har tilgang til Google Drive. Har du det er det bare å ta turen over til Keep, og prøve ut selv. 

Last ned Android-applikasjon av Google Keep på Google Play.

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen