Google kaster ut CyanogenMod

Google kaster ut CyanogenMod

Hevder installasjonsprogrammet bryter Google Plays retningslinjer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at CyanogenMod-teamet lanserte sin egen installasjonsapp på Google play, har det vært langt enklere å bytte grensesnitt på mobiltelefoner med Android OS. Nå har Google Play kontaktet CyanogenMod og informert om at appen er i strid med retningslinjene for Google Play. Dermed er appen ikke lenger å finne i Googles applikasjonsbutikk på mobilen.

Lett å komme utenom

Men for den som ønsker å prøve CyanogenMods alternativ, er løsningen såre enkel. Du kan benytte såkalt sideloading, som går ut på å laste ned og installere fra en alternativ kilde. Det eneste du trenger å gjøre, er å åpne for tredjepartsapper i telefonens sikkerhetsinnstillinger. CyanogenMod har også laget en trinn for trinn-beskrivelse som du finner her.

For ordens skyld nevner vi at det kan være lurt å skru på igjen sikkerhetsfunksjonen når installasjonen er gjort. Det hindrer at utenforstående kan smitte mobilen med skadelig kode.

Appen du trenger finner du her. Laster du ned til mobil kan du kjøre den med det samme. Husk bare å åpne for tredjepartsapper i sikkerhetsinnstillingene.

Om du lurer på hva CyanogenMod er, kan du lese denne artikkelen: Nå er det kjempelett å bytte Android på mobilen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen