Det er sikkert fint i Sør-Aurdal, men det var nå ikke dit jeg hadde tenkt meg. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Google kan mer om Ruters ruter enn Ruter selv

Skal du ta kollektivt på Østlandet er det søkegiganten som gjelder.

Ruter er et kjent navn for de drøyt halvannen million menneskene som bor i Stor-Osloregionen. Selskapet er nemlig ansvarlig for å administrere all kollektivtransporten i Oslo og Akershus, som daglig frakter flere hundretusen passasjerer på vei, sjø og bane.

Ved siden av å administrere gjennom et kobbel av datterselskaper tilbyr Ruter tjenester som sin Reiseplanlegger, som skal fortelle deg hvordan du enklest og raskest forflytter deg kollektivt. Men er nå egentlig denne tjenesten noe tess? Flere av våre lesere synes i alle fall ikke det, så vi tar utfordringen og prøver å finne det ut.

Aner ikke hvor du tenker deg

Det aller første vi registrerer er at Ruters Reiseplanlegger sliter ganske mye bare med å forstå hvor du mener at du skal. Vi forsøker å plotte en vei fra kontoret i Akersgata 28 til Storo Storsenter, og Ruter spør om vi kanskje mente Buskerud Storsenter eller Sandvika Storsenter – eller et par gateadresser i Hamar og Halden – før den som siste alternativ lister opp det vi faktisk skrev inn.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (14)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen