Google jobber med superavansert mobil
(Bilde: Google)

Google jobber med superavansert mobil

«Project Tango» gjør ting du ikke har sett maken til.

Google har kastet seg inn på nok et vilt prosjekt, denne gangen kalt Project Tango. Det hele består av en tidlig prototype av en mobiltelefon, som benytter seg av Xbox Kinect-lignende sensorer til å kunne måle og oppdage alt som skjer rundt deg, skriver Ars Technica.

Ifølge teknologisjefen for prosjektet, Johnny Lee, har de et ønske om å gi mobiltelefoner en menneskelignende form for forståelse av rom og bevegelse. Ved å stappe telefonen fulle av superavanserte sensorer. 

Skal måle alt

Foto: Google

Den foreløpige prototypen av Project Tango er en Android-mobil med fem-tommers skjerm, utstyrt med to prosessorer som skal jobbe utelukkende for å kalkulere dataen fra sensorene. På baksiden sitter det et 4 megapiksels kamera, en dybdesensor og et sekundærkamera for bevegelsesmåling. 

Foreløpig er Project Tango et veldig lukket prosjekt, og Google vil bare åpne dørene for 200 utviklere, forutsatt at de klarer å ovebevise dem om at ideene deres er gode nok. Dermed kan det drøye en stund før vi får se noen lignende sensorer i mobiltelefoner med det første.

Kan lage kart av alt

Med Project Tango tar Google sikte på å «revolusjonere» navigasjon og «utvidet virkelighet» (augmentet reality). 

– Vår nåværende prototype er en 5-tommers mobiltelefon med spesialtilpasset maskinvare og programvare laget for å registrere alle bevegelsene til enheten i tre dimensjoner, samtidig som den lager et kart over omgivelsene, forklarer Lee.

Ved å kombinere informasjonen fra sensorene kan man lage en 3D-modell av alt som er rundt seg. Disse 3D-modellene kan brukes til å lage enda bedre navigasjonsløsninger, også for innendørsbruk – som i et kjøpesenter. 

Les også: Google Glass gir dundrende hodepine

Se Google selv forklare Project Tango: 

(Kilde: GoogleArs Technica, Readwrite.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen