Google utvikler visstnok en kommunikasjonsenhet som plasseres på brystet, akkurat som i Star Trek. Dette er for ordens skyld kun et illustrasjonsbilde.
Google utvikler visstnok en kommunikasjonsenhet som plasseres på brystet, akkurat som i Star Trek. Dette er for ordens skyld kun et illustrasjonsbilde. (Bilde: Kathy Burns-Millyard/Shutterstock.com)

Google vil kopiere Star Trek-jakkenålen

Har laget prototype av den stemmestyrte dingsen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange av de teknologiske dupedittene vi har sett i science fiction-filmer- og TV-serier har senere vist seg å bli virkelighet, og noen ganger har de også tjent som direkte inspirasjon. I et intervju med Time kan Google nå avsløre at de jobber med en dings som de fleste Star Trek-fans har god kjennskap til.

Sjef for Googles søke-relaterte produkter, Amit Singhal, kan nemlig fortelle at Google utvikler en ekte utgave av kommunikasjonsenheten som Star Trek-figurene bærer på brystet, og som aktiveres ved hjelp av en kjapp berøring med hånden.

Tidlig prototype

Enheten, som ennå kun er på prototype-nivået, fanger opp stemmen til brukeren med en mikrofon, og benytter Bluetooth-standarden til å sende kommandoer og meldinger til andre enheter, først og fremst mobilen. 

Slik ser Star Trek-dingsen ut på nært hold, men Googles variant vil antakelig ikke ligne på denne, om den i det hele tatt skal produseres.
Slik ser Star Trek-dingsen ut på nært hold, men Googles variant vil antakelig ikke ligne på denne, om den i det hele tatt skal produseres. Foto: Wikipedia

Den har også høyttalere som legger til rette for toveis stemmekommunikasjon, og i beste Star Trek-stil aktiveres enheten altså ved å berøre enheten lett med hånden.

Teknologien skal tilsynelatende være integrert med den personlige assistenttjenesten Google Now, slik at man kan stille spørsmål og snakke med andre mennesker uten å måtte dra mobilen ut av lommen.

Stor fan av serien

Enheten, som selskapet aldri tidligere har diskutert offentlig, er eksplisitt inspirert av Star Trek, og Singhai selv er storfan av TV-serien, noe også flere andre Google-ansatte visstnok skal være.

– Jeg har alltids hatt lyst på den «jakkenålen». Du bare spør den om hva som helst, og den virker. Det var derfor vi bestemte oss for å lage av prototype av den for å se hvordan det føles, sa Singhai til Time.

Produktet er altså ennå kun på et tidlig, eksperimentelt prototype-stadium, og det er fremdeles høyst uvisst om den noensinne vil nå forbrukermarkedet. I så fall må den konkurrere med en rekke andre ha-på-dingser, som for eksempel smartklokkene.

Microsoft jobber tilsynelatende med et lignende konsept: Ifølge rykter utvikler selskapet en øreplugg du kan snakke med »

(Via The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen