– Google jobber med operativsystem for brødristeren
Teknofil
(Bilde: Montasje: Shutterstock/Google)

– Google jobber med operativsystem for brødristeren

Skal visstnok avsløres neste uke.

Tingene i hjemmet vårt blir stadig smartere, og flere ting har begynt å «snakke» med hverandre. Men hvis du vil at brødristeren din skal kunne kommunisere med kaffetrakteren, er det kanskje lurt at de snakker samme språk.

Dermed får vi et nytt marked for operativsystemer og programvare, som de store aktørene utvilsomt har tenkt å kaste seg inn i. Nå hevder nettstedet The Information at teknologigiganten Google jobber med et nytt operativsystem for smarte ting, ved navn Brillo.

Nedstrippet Android

Alt skal snakke sammen.
Alt skal snakke sammen. Foto: Shutterstock

Brillo skal være basert på Android, men kuttet ned til beinet for å kjøre effektivt på maskiner med så lite som 32 MB minne. 

Ideen om «tingenes internett», som går ut på at alt fra lyspærer til kjøkkenmaskinerkobles opp mot nettet og kommuniserer med hverandre, er et stort satsningsområde for tiden.

Ifølge nettstedet cnet, som siterer analytikerfirmaet Gartner, vil det være 26 milliarder dingser på nett innen 2020. Om de får rett, vil det ikke være en overraskelse om Google og andre aktører sikler litt på dette nye markedet.

Finansmagasinet Fortune mener å ha fått bekreftet informasjonen fra egne kilder, og hevder at skal Google lansere kildekoden for Brillo på årets Google I/O-konferanse. Dette er et arrangement for programvareutviklere, og går av stabelen 28. og 29. mai.

Fortune trekker også frem elektronikkgiganten Samsung og brikkeprodusenten ARM som viktige konkurrenter i dette markedet. Samtidig annonserte kinesiske Huawei sitt dings-OS, LiteOS, på onsdag.

Hva er egentlig poenget med alt dette?
Bli med på omvisning i vårt smarte hjem »

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen