Google jobber med heftig datamaskin

Nye «Chromebook» kan gå i strupen på Apples toppmodeller.

Nettgiganten Google sysler med mye rart – inkludert Chromebook – en liten datamaskin som kjører Googles eget operativsystem Chrome OS.

Googles Chromebook har kommet ut i flere versjoner allerede, men ettersom dette skal være relativt rimelige datamaskiner, har ikke maskinvaren vært noe spesielt å skrive hjem om. Det ser nå ut til å endre seg.

Berøringsskjerm

Skal vi tro en videosnutt som har funnet veien til Internett, kan en fremtidig Google Chromebook bli utstyrt med en skikkelig rå berøringsskjerm. Modellen kalles enkelt og greit for "Pixel", ettersom den skal være utstyrt med ganske mange av dem, men navnet "Google Link" har også dukket opp.

I den nevnte videoen prates det om at den bærbare datamaskinen er designet av Google selv, og at skjermen har over fire millioner piksler. Når vi hører på nettjungeltrommene gjettes det på 2560 x 1700 piksler, noe som i så fall betyr at Apples "Retina"-modeller vil få konkurranse – i det minste når det gjelder visuell nytelse.

Den stadig mer omtalte videoen skal være rappet fra Slinky under et hackerangrep. På den annen side kan det også være juks og fanteri, så det er greit å ta det hele med en klype salt enn så lenge.

Du kan selv se videoen her:

Kilde: The Verge

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen