Funksjonen som gir tredjeparts apper tilgang på Nexus-kameraet skaper trøbbel for Google.
Funksjonen som gir tredjeparts apper tilgang på Nexus-kameraet skaper trøbbel for Google. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Google jobber med batterifix for Nexus 5

En kamerafunksjon i nyeste Android tømmer batteriet.

Denne systemprosessen bruker for mye strøm i Android 4.4.2. En oppdatering skal være på vei.
Denne systemprosessen bruker for mye strøm i Android 4.4.2. En oppdatering skal være på vei.

Det er ikke bare elektronikkprodusentenes tilpasninger som av og til skaper trøbbel i Android-verdenen. Denne gangen er det den rene utgaven av Googles operativsystem som ser ut til å ha slått krøll på seg. En del av Android 4.4.2 spiser nemlig opp strømmen for Nexus 5-eiere.

Det er prosessen med det klingende navnet mm-qcamera-daemon som skal være den skyldige. Det den gjør er å gi kameratilgang til tredjeparts apper som kjører på telefonen.

Les også: Dette er nytt i Android 4.4 KitKat

Skal ikke trekke strøm i utide

Prosessen skal i utgangspunktet ikke trekke strøm når ikke apper som bruker kameraet er oppe. Denne typen apper kan være ting som Skype, eller Instragram, for å nevne noen.

I stedet fortsetter mm-qcamera-daemon med å trekke strøm også når ingen apper bruker kameraet. En forumbruker rapporterer at Nexus 5-en hans mistet så mye som 1 prosent av ladingen hvert andre minutt, med denne funksjonen på toppen av listen over strømforbruk.

Start telefonen på nytt

Google har varslet at de jobber med en fiks for problemet, og spekulerer samtidig i at en oppdatering til siste versjon av Skype kan ha vært den utløsende årsaken til feilen i Googles programvare.

Foreløpig er det ikke kjent akkurat når oppdateringen kommer. Prosessen kan kverkes med en omstart av telefonen. Det kan også være lurt å være obs på strømforbruket etter å ha kjørt siste utgave av Skype på en oppdatert Nexus 5.

Les testen av LG og Googles Nexus 5

(Kilde: phonearena.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen