Google hinter om «supermobil»

Googles Larry Page fyrer oppunder ryktene om den første, «ekte» Google-mobilen.

Samtidig som Apples verdi stuper og det stilles spørsmål om storhetstiden er forbi, hinter Google om at de har store ting i gjære.

Det hevdes at Google forbereder lanseringen av en «supermobil» og nettbrett med kodenavn «X», skriver den britiske avisen Daily Mail.

Google skal ha hintet til planene under en finanskonferanse nylig. Her understreket selskapet at da de kjøpte Motorola, så var Motorola i gang med produkter som det ville ta mellom 12 og 18 måneder å jobbe seg gjennom.

MOTOROLAS RAZR HD: Denne telefonen er ikke hva Google hadde i tankene da de kjøpte Motorola.
MOTOROLAS RAZR HD: Denne telefonen er ikke hva Google hadde i tankene da de kjøpte Motorola.Foto: Motorola

Det kan bety at den første, «ekte» Google-mobilen med sannsynlighet kan lanseres i løpet av våren. Og at Motorolas Razr M og Razr HD ikke er produkter som er representative for hva Google vil.

Ryktene svirrer allerede rundt en «X Phone» og en «X Tablet» skrudd sammen av Motorola, og som skal avdukes under Googles neste utviklingskonferanse mellom 15. og 17. mai 2013.

Skal tåle å gå i bakken

Ryktene går på en telefon som kan bøyes og bendes og med keramiske materialer som gjør at den kan tåle et fall i bakken. Videre skal batterilevetiden forlenges betraktelig, og det er også snakk om en enhet som kan gjenkjenne håndbevegelser.

Googles Larry Page fyrte oppunder ryktene under konferansen.

– Batteritid er stort tema. Det burde ikke være nødvendig å konstant måtte bry seg om å lade telefonen. Når du mister telefonen, burde den ikke knuses. Alt bør være et tonn raskere og enklere. Det er virkelig potensiale til å finne på nye og bedre opplevelser, sa han ifølge teknonettsiden The Verge.

Et eller annet må Google i alle fall finne på. Selskapet oppga driftstap for sin mobil- og nettbrettavdeling på 523 millioner dollar forrige kvartal, og 353 millioner dollar dette kvartalet. Google synes utad å ikke være spesielt bekymret.

– En skal ikke tolke for mye inn i dette. Det ligger i sakens natur når man oppfinner businessen på nytt, sier økonomidirektør Patrick Pichette.

– Vi bryr oss om lønnsomhet. Det er målet i alt vi investerer i. Vi driver ikke med dette for å tape penger på Motorola.

Les også: Motorolas nye kevlar-mobil får HD-skjerm og test av LG Nexus 4

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen