Google håver inn penger
(Bilde: Sergey Nivens/Shutterstock.com)

Google håver inn penger

Kraftig børs-oppgang gjorde Google-grunnleggerne 30 milliarder kroner rikere.

Mens de fleste PC-produsentene sliter med kraftig salgsnedgang, leverer andre IT-aktører stadig vekk solide resultater. En av dem er Internett-mastodonten Google, som takket være sin solide posisjon innen nettannonsering har tjent gode penger i lang tid.

Søkegiganten la nylig frem sine seneste kvartalstall, som tydelig viser at selskapet på ingen måte har nådd taket når det gjelder inntjeningspotensialet sitt.

Overskuddet opp med 17 prosent

For det andre kvartalet noterte Google seg en samlet omsetning på 17,7 milliarder dollar, noe som er en økning på saftige 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Ifølge Google ville oppgangen ha vært på 18 prosent hadde det ikke vært for den siste tidens valutasvingninger.

Administrerende direktør og medgrunnlegger i Google, Larry Page, har tjent gode penger på selskapets  solide vekst.
Administrerende direktør og medgrunnlegger i Google, Larry Page, har tjent gode penger på selskapets solide vekst. Foto: Google

Netto fortjeneste gikk også kraftig opp og lå på 3,93 milliarder dollar. Dette er en økning på hele 17,3 prosent i forhold til andre kvartal 2014, da overskuddet lå på 3,35 milliarder dollar.

Det er selvsagt annonseringen Google henter mesteparten av omsetningen sin fra, nærmere bestemt 16 milliarder dollar av totalen på 17,7 milliarder. De betalte annonseklikkene, som er en sentral del av selskapets virksomhet. økte med solide 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Aksjen opp med 15 prosent

Søkegiganten går med andre orde så det griner, og det merkes naturlig nok også på børsen. Som Bloomberg melder gikk Google-aksjen opp med hele 15 prosent etter at kvartalstallene ble offentliggjort.

Ifølge nettstedet førte dette igjen til at formuen til Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin, som hver eier en stor porsjon av selskapet, økte med cirka 4 milliarder dollar, altså rundt 32 milliarder kroner, på én dag. Styreleder Eric Schmidt, som eier 1,3 prosent av Google, økte formuen med cirka 1,8 milliarder dollar.

En annen som gjør det bra er Apple: Selskapet får nå nesten hele overskuddet fra verdens mobilsalg »

(Via Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen