Eksempel på de falske nedlastingsmeldingene Google vil til livs.
Eksempel på de falske nedlastingsmeldingene Google vil til livs. (Bilde: Google)

Google har startet krig mot de falske nedlastingmeldingene

Søkegiganten vil det store irritasjonsmomentet til livs.

De fleste nettsurfere kan nok skrive under på at nettet byr på mange irritasjonsmomenter, og som en av de viktigste Internett-aktørene forsøker Google å ta grep der de kan. I et blogginnlegg har Google nå kunngjort at de retter skytset mot et plagsomt fenomen de fleste nok har vært borti.

Selskapet har nemlig nå lansert en ny funksjon som skal beskytte deg mot de villedende knappene og meldingene som dukker opp mens du er inne på nettsider.

Vanskelige å avsløre

Dette kan for eksempel være meldinger som utgir seg for å være en anbefaling om oppdatering av programvaren din, men som i realiteten narrer deg til å laste ned uønsket programvare. Disse vises gjerne som annonser.

Et annet eksempel.
Et annet eksempel. Foto: Google

Som Google peker på fremstår slike villedende knapper og meldinger ofte som en legitim del av nettsiden du besøker, ved at de for eksempel har samme visuelle profil, noe som kan gjøre dem vanskelige å avsløre. 

Safe Browsing-oppdatering

Den nye oppdateringen vil gjøre at brukerne får opp en melding dersom Google mistenker at knappen eller lenken du trykket på er villedende. Oppdateringen er en del av den såkalte «Safe Browsing»-teknologien, som Google lanserte i 2014.

Safe Browsing rettet seg tidligere primært mot tvilsomme nettsider som potensielt inneholder ondsinnet programvare. Denne nye oppdateringen retter seg altså mot innhold som dukker opp på andre, legitime nettsider og som gjerne tar form som annonser.

Mer informasjon om Safe Browsing-teknologien finner du hos Google

Google har også nyheter på videofronten: Nå skal YouTube tilby videostrømming i 360 grader »

(Via Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen