Skriv i Google hvor det gjør vondt, så skal du få opp tips om hvordan du gjør det bedre.
Skriv i Google hvor det gjør vondt, så skal du få opp tips om hvordan du gjør det bedre. (Bilde: Google)

Google har gjort det lettere å finne ut av sykdomssymptomene dine

Oppgraderer Google-appen på mobil for å gjøre sykdomssøk mer effektivt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange mennesker bruker Googles søkemotor til å slå opp symptomer på diverse sykdommer og lidelser, men det kan være vanskelig å finne frem til reellt nyttige resultater. På bloggen sin kunngjør Google nå at de har gjort noe med dette.

En oppdatering av Google-appen til Android skal nemlig sørge for å gjøre det vesentlig lettere for bekymrede brukere å finne frem til relevant informasjon angående sykdommer og symptomer.

Forslag til behandling

Oppdateringen innebærer blant annet at ved å søke etter individuelle, spesifikke symptomer som for eksempel «hodepine» vil man få opp en beskrivelse samt forslag til behandling som man kan utføre selv, i tillegg til informasjon om hvorvidt man bør oppsøke lege.

Listene over symptomer er ifølge Google laget ved å benytte medisinsk informasjon av høy kvalitet som er samlet inn fra doktorer for Googles «knowledge graph»-kunnskapsbase.

Profesjonell informasjon

Selskapet skal ha jobbet med medisinske eksperter fra prestisjetunge institusjoner som Harvard Medical School og den verdenskjente sykehuskjeden Mayo Clinic i utformingen av informasjonen. Hensikten er å bringe brukere kjapt til den relevante informasjonen og la deg gjøre dypere research på effektivt sett.

Bakgrunnen for det nye tiltaket er at hele én prosent av alle Google-søk er relatert til symptomer. Selskapet gjør det for øvrig klart at tjenesten ikke er ment som en erstatning for å gå til legen, og anbefaler å alltid konsultere en lege for råd. Les mer på Google-bloggen.

Google kom nettopp også med ny fotoapp: Den er genial for iPhone-brukere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen