Google-glipp spredde virus

Søkegiganten Google har tidligere sagt at selskapet skal gjøre alt de kan for å unngå at søkemotoren bidrar til å spre skadelig programvare.

Nå har imidlertid sikkerhetsforskere oppdaget at Google har solgt tekstreklame, via Googles reklamesystem Adword, til et selskap som er kjent for å spre skadelig programvare.

Det beryktede selskapet er blant annet kjent for å bruke lenken "Antivirus XP 2008" – en lenke som sender brukeren til en skadelig nettside.

Dersom brukeren klikker på lenken vil datamaskinen bli infisert av et virus, og brukeren vil etter hvert få opp sprettoppvinduer som viser falske advarsler om at datamaskinen er infisert av flere skadelige programmer.

Google skal riktignok tidligere ha svartelistet den skadelige nettsiden fra Google-søk, men selskapet som står bak nettsiden kunne fortsette å kjøpe reklamelenker og bruke disse på andres nettsider.

En talsmann fra Google, som svarer på denne konkrete hendelsen, fastholder at søkegiganten er opptatt av sikkerheten til brukerne.

Den aktuelle reklamen skal nå være fjernet, men spørsmålet er om det finnes flere slike glipper som ikke er blitt oppdaget.

(Kilde: Daily Tech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen