(Bilde: Google)

Google Glass kommer nå med brilleglass

Du trenger ikke lenger kontaktlinser eller perfekt syn.

Google jobber fortsatt på spreng med Glass-prosjektet sitt, og i går kunne de stolt vise frem et nytt tilleggsprodukt til smartbrillene sine. For selv om vi har kalt dem briller før, har de egentlig manglet selve brille-delen. De har strengt tatt bare vært en bitteliten skjerm hengende foran det ene øyet til brukeren.

Slik ser Bold-stilen ut, eller Dristig, skulle de noen gang oversette navnene til norsk.
Slik ser Bold-stilen ut, eller Dristig, skulle de noen gang oversette navnene til norsk.Foto: Google

Nå kan imidlertid Google Glass-eiere velge mellom fire ulike brilletillegg, som kan festes til Google Glass-enheten. Google skal ha sett på alle ulike typer brilledesign som finnes på markedet, og smeltet det hele ned til fire ulike design: Kurvet, Tynn, Delt og Dristig. 

Koster å kunne se

Brillene er laget i titan, og selges som en oppgraderingspakke til eksisterende Google Glass-eiere, som stort sett består av utviklere i USA. Prisen er foreløpig satt til 225 dollar, nesten 1400 kroner, som altså kommer på toppen av Google Glass-prisen, som foreløpig er på svimlende 1500 dollar, eller i overkant av 9000 kroner. 

Denne prisen er forventet å falle dramatisk når Google Glass endelig kommer på markedet. Før den tid kommer har imidlertid Google mye å jobbe med, da de fleste som har prøvd brillene synes de er kule, men ikke helt skjønner hva de skal brukes til. Google Glass har i tillegg foreløpig ganske kort batteritid og begrenset funksjonalitet. 

Kjøp på Ebay

Interessert i ditt eget Google Glass-par? Flere selger sine eksemplarer på Ebay for under 10 000 kroner. Ikke akkurat billig, men det koster å være tidlig ute i teknologibransjen. 

Ikke skjønt hensikten med Google Glass? 
Her er 10 ting du må vite om Googles smartbriller »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen