Fra patentsøknaden til Google.
Fra patentsøknaden til Google. (Bilde: Google)

Google Glass kan komme til å se ut som vanlige briller

Patentsøknad avslører at skjermen kan bli innebygget i brilleglasset.

Det begynner å nærme seg lansering av Google Glass, og programutviklere over hele verden har allerede mottatt smartbrillene for å kunne begynne å utvikle apper for dem. Første generasjon Google Glass har en liten projektor festet over høyre øye, noe som gjør at brillene kanskje vekker mer oppmerksomhet enn det mange ønsker.

Les også: Google røper hva som er inne i Glass

En patentsøknad fra Google kan imidlertid tyde på at fremtidige Google Glass-briller kan komme til å se ut mer som vanlige briller. Det skriver UnwiredView.com.

Patentsøknaden har den omstendelige tittelen "Near-to-eye display with diffraction grating that bends and focuses light", og viser en tegnet illustrasjon av noe som ligner vanlige solbriller. I hvert brilleglass er det integrert en gjennomsiktig skjerm.

Tredimensjonal grafikk? 

Med to skjermer, i stedet for én, vil vi tro at du vil kunne se datagrafikk tredimensjonalt foran deg, i stedet for todimensjonalt som med dagens Google Glass-modell. 

Google har allerede vist en rekke bruksområder for Google Glass, som at du skal kunne få opp veibeskrivelser og informasjon om det du ser foran deg, eller sjekke e-post og tekstmeldinger uten å måtte plukke frem mobiltelefonen.

Med spillet Ingress skal du ta kontroll over virtuelle portaler som befinner seg på fysiske steder, og linke dem sammen for å kontrollere landområder.
Med spillet Ingress skal du ta kontroll over virtuelle portaler som befinner seg på fysiske steder, og linke dem sammen for å kontrollere landområder.Foto: Google / Niantic Labs

Det spekuleres også i at Googles spill Ingress er laget nettopp med Google Glass i tankene. Med tredimensjonall grafikk vil dette virke enda mer fornuftig.

I Ingress skal spillere på to lag koble sammen virtuelle "portaler" som dukker opp som datagrafikk der hvor faktiske landemerker – typisk statuer – befinner seg. På den måten skal lagene forsøke å få kontroll over størst mulig landområder. 

– Med ting som Android og Glass, har vi i Google alle disse teknologiene rundt oss. Det ligger masse muligheter her. Vi er som barn i en godtebutikk, sier skaperen av Ingress, John Hanke i Google til AllThingsD

Hanke jobber i en avdeling i Google som heter Niantic Labs, og forteller til AllThingsD at Ingress ble foreslått for Google-sjefen Larry Page som et forsøk på å skape helt nye brukeropplevelser for både dagens og fremtidens mobile enheter. Foreløpig må du ha invitasjon for å spille Ingress, men det går an å sette seg på venteliste på Ingress.com.

Om Ingress faktisk kommer på Google Glass, gjenstår å se – men det virker sannsynlig.

Her kan du se patentsøknaden fra Google. 

Les også: Dette kan du bruke Google Glass til

(Kilder: UnwiredView.comAllThingsD)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen