(Bilde: Google)

Google Glass kan fortelle hvilken sang du hører på

Oppdatering lar brukere få navn og video umiddelbart.

De futuristiske brillene Google Glass er fortsatt bare i beta-stadiet, og Google jobber på spreng for å gjøre produktet så nyttig som mulig. I går lanserte de en ny programvareoppdatering som lar brukere blant annet identifisere en sang de hører på med en enkel trykk-og-sveip-gest.

Identifiseringsfunksjon kan naturlig nok også aktiveres med stemmen, ved å si «OK Glass, hvilken sang er dette?".

Del hva du ser

Vignett-bilde Foto: Google

En annen funksjon Google implementerte i Glass er muligheten til å ta det de kaller "vignett-bilder". Det brillene gjør er egentlig bare å ta et helt vanlig bilde, og legger på en skjermdump av det du ser på Glass-skjermen. På den måten kan venner og bekjente senere se akkurat det du så da du tok bildet.

Glass har også fått integrert støtte for YouTube og Google-apper. Førstnevnte gir deg nå YouTube-videoer i søkeresultater, som du kan se på den lille skjermen. Dette kan være perfekt hvis du for eksempel vil se en instruksjonsvideo mens du gjør noe, slik som å knyte et slips eller lage en avansert matrett. 

2014-lansering

Foreløpig er det kun utviklere og spesielt utvalgte som har fått tilgang til Google Glass. Google har imidlertid sagt at de satser på en 2014-lansering, men en endelig pris er ennå ikke kjent. Selskapet har heller ikke sagt noe om en internasjonal lansering, eller om det bare vil være for det amerikanske markedet. 

Man kan visst bli avhengig av Google-brillene: 
— Jeg vil aldri igjen leve en dag uten dem »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen