Google Glass har akkurat blitt bedre
Teknofil
(Bilde: Google)

Google Glass har akkurat blitt bedre

Og endelig har de kommet til Europa.

Selv om Googles enorme utviklermesse Google I/O ikke går av stabelen før senere i dag, har selskapet likevel sluppet en ny versjon av smartbrillene sine, Google Glass.

Raskere og bedre

Rent utseendemessig ser den nye varianten tilsynelatende identisk ut som den første utgaven av Google Glass. Likevel melder Google om flere spennende oppgraderinger på innsiden. 

Først og fremst har hurtigminnet blitt doblet fra én til to GB. Batteriet har blitt litt bedre, og kombinert med oppgradert programvare lover Google en forlenget levetid på mellom 15 og 20 prosent.

Den raskere programvaren vil gjøre at brillene skjønner talekommandoer ti prosent raskere enn tidligere, og en ny bildeapp skal gjøre det lettere å ta bilder enn tidligere. 

Selges i London

Kanskje den aller mest spennende Google Glass-nyheten for oss her i Europa er at Google endelig har begynt å selge smartbrillene sine utenfor USA. Først ut er Storbritannia, hvor kunder kan enten handle smartbrillene via Googles nettbutikk, eller i en spesiell butikk ved King's Cross i London. I butikken vil man kunne både prøve brillene før man kjøper dem, og få dem tilpasset i tilfelle du er nær- eller langsynt. 

Ulempen er imidlertid at Google fortsatt anser Glass-prosjektet i prøvestadiet, og brillene har dermed en skikkelig stiv prislapp. Et par koster 1000 britiske pund, altså i overkant av 10 000 norske kroner. 

Denne prisen er forventet å stupe så fort brillene er ute av den såkalte Beta-fasen, men akkurat når det vil skje er det ingen som vet. Eksperter tror prisen da vil falle til et par tusenlapper, omtrent på linje med smarttelefoner og nettbrett. 

Inntil nylig måtte du være utvikler for å bruke Glass: 
Nå kan «alle» kjøpe Google Glass »

(Google, The VergeThe Guardian)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen