(Bilde: Project Glass / YouTube)

Google Glass får fjernkontroll

For de som ikke liker å snakke eller å vifte fingeren i ansiktet.

Google Glass er fortsatt langt unna lansering, og Google jobber på spreng for å forbedre både programvare og maskinvare før brillene slippes i butikkene.

Nå har de sluppet en egen mobilapp som skal la deg styre brillene fra mobilen, slik at du slipper å bruke talekommandoer eller sveipe fingeren på siden av hodet. 

Fjernstyrer brillene

Applikasjonen heter MyGlass, og fungerer nesten som en fjernkontroll til Google Glass. Du får oversikt over de ulike "kortene" grensesnittet er bygd opp av, og du kan ta bilder og video med et enkelt trykk på mobilskjermen. 

Det hele virker litt bakvendt, skriver The Verge. Google har hele tiden har sagt at fordelen med Google Glass fremfor en mobiltelefon er at du slipper å ta blikket vekk fra det du vil se på, for å bruke den. Med en fjernkontroll vil du måtte både ha på deg brillene og se ned på mobilen for å styre menyen. 

Gode tilbakemeldinger

Brukere på Google Play har imidlertid gitt den nye appen gode anmeldelser, og skryter av flere av funksjonene. Blant annet lar appen venner se hva Google Glass-brukeren ser på skjermen, og ting som å legge over kontaktinfo til Glass er mye lettere enn før. 

Vi gleder oss til brillene kommer: 
Slik er Google Glass i praksis »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen