Googles nye måte å synkronisere kontoen på fikk brukere til å rase. Nå gjør de endringer.
Googles nye måte å synkronisere kontoen på fikk brukere til å rase. Nå gjør de endringer. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Ny Chrome-funksjon førte til klagestorm – nå lover Google endringer

Flere likte dårlig at man automatisk ble logget inn i Chrome.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google bekrefter nå at de kommer til å gjøre endinger i Chrome etter at mange har uttrykt irritasjon over versjon 69 av nettleseren. Neste oppdatering er ventet i midten av oktober, melder selskapet i sin egen blogg

I den gjeldende versjonen blir du nå automatisk logget inn i nettleseren dersom du for eksempel logger deg på Gmail. Denne automatikken er det mange reagerer på, selv om Google bedyrer at ingenting blir synkronisert med mindre du selv velger det. 

Altså skal ikke nettleserhistorikk, passord og synkroniseres med mindre du selv velger det. 

Skulle gjøre det enklere å se hvor du er innlogget 

Mange har lagt merke til at ikoner for at de er logget inn nå er fremme i nettleseren. I blogginnlegget forklarer Zach Koch, produksjef for Chrome, at tanken bak den nye automatiske innloggingen var å tydeliggjøre hvilken enhet du er innlogget på. 

– Med det nye grensesnittet blir brukere minnet på hvilken konto som er logget inn. Dette skal blant annet hjelpe brukere som deler samme enhet (for eksempel familie-PC-en). Vi har i flere år fått tilbakemeldinger fra brukere, som deler på denne måten, at de ofte er forvirret om hvem som er logget inn i nettleseren. Vi tror endringen vil hindre brukere fra å gjøre søk, navigasjoner på nettsiden hvor vil bli lagret på en annen bruker, skriver Koch. 

Blir mer tydeliggjort i neste oppdatering

Likevel så er det altså mange som ikke har satt pris på de nye endringene. Derfor vil Google i neste versjon, altså versjon 70, gjør en del endringer som skal gjøre det  mulig å deaktivere den automatiske innloggingen, samt gjør det hele mer oversiktlig:

  • Det blir lagt til mulighet for å deaktivere av koblingen mellom nettbasert innlogging og innlogging i nettleseren. De som deaktiverer funksjonen vil altså ikke lenger bli automatisk innlogget i Chrome dersom de logger på en av Googles nettsider. 
  • Det blir gjort endringer i hvordan grensesnittet viser brukernes synkroniseringsstatus. Vi vil gjøre det tydeligere om du er logget på, og om dataene dine blir synkronisert med Google-kontoen din eller ikke. 
  • Det blir også gjort endringer i hvordan autoringerings-informasjonskapsler fjernes. I dag forblir du innlogget selv om du fjerner kablene med denne informasjonen. I neste utgave vil du bli logget ut dersom du fjerner disse. 

Tidligere i år testet vi nettlesere:
Sjekk hvilken som var best »

(Kilde: Google)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen