Google gir alle 15 GB lagringsplass
Teknofil
(Bilde: Google)

Google gir alle 15 GB lagringsplass

River ned de digitale murene mellom Gmail, Google Disk og Google+.

Det er lett å bli forvirret i jungelen av ulike tjenester og produkter på nett. Har du tilgang til ditt, eller må du abonnere på datt? Google er kanskje ikke kardinalsynderen på dette feltet, men foretar nå noen grep for å gjøre tjenestene sine bedre for folk flest.

Den amerikanske søkegiganten driver som kjent e-posttjenesten Gmail, nettskylagringen Google Disk (Google Drive på engelsk) og det sosiale nettverket Google+.

Google gjør det mulig å dele innhold på tvers av dette trekløveret. Du kan for eksempel bruke et bilde fra Disk på Google+, eller benytte kretsene fra sistnevnte i Gmail. De ulike tjenestene har likevel hatt et separat lagringstilbud, noe som sikkert har vært til irritasjon for mange.

Nå slår Google ned denne digitale muren, og gir troikaen felles lagring på 15 GB.

Mer fleksibel bruk

På denne siden får du oversikt over hvor mye lagringsplass du bruker.
På denne siden får du oversikt over hvor mye lagringsplass du bruker.Foto: Google

Inntil nå har Gmail hatt en standard lagringskapasitet på 10 GB, mens Disk og bilder fra Google+ har måttet ta til takke med 5 GB. Hvis du for eksempel knapt benytter deg av Gmail, men er en flittig bruker av Googles nettskytjeneste, har antakelig det skjeve forholdet gitt grunn til misnøye.

Nå skal du altså i teorien kunne bruke de 15 gigabytene fritt på tvers av bilder, e-poster og annet innhold du måtte finne på å lagre.

Google Disks oversiktsside vil i tillegg bli oppdatert, slik at du lett kan holde oversikten over plassbruken din via et sektordiagram.

Større behov

Har du behov for større lagringsplass, går det an å betale en månedlig sum for 100 GB og oppover. Her er det ditt eget plassbehov og størrelsen på lommeboka som setter grensene.

Den delte lagringskapasiteten omfatter også betalende brukere av Google Apps. Hvis du er en slik bruker, får du med andre ord 30 GB lagringsplass for alle Google-tjenestene.

De nye endringene kommer til å bli lansert i løpet av de kommende ukene.

Google fornyer seg stadig vekk:
Google.com kan få helt ny forside »

(Kilder: Official Gmail Blog via Übergizmo og ComON)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen