Google-fokus på usikre nettsider

Google har nylig kjøpt opp selskapet GreenBorder Technologies, som driver med utvikling av teknologi mot skadelig programvare som infiserer PC-er via nettsider.

Teknologien lager en såkalt "Demilitarized Zone" (DMZ)-sone mellom skrivebordet i Windows og programmer som lastes ned fra nettsider eller e-postmeldinger som åpnes i Microsoft Outlook.

GreenBorder Technologies skal tidligere ha solgt to versjoner av denne typen såkalte sandkasseprogramvare, både til bedrifter og et gratisprogram til hjemmebrukere.

Selskapet skal etter oppkjøpet av Google ikke lenger tilby programvaren. Tidligere kunder av selskapet vil likevel fortsatt få brukerstøtte for produktene.

Sikrere surfing

Det er liten tvil om Google nå setter i gang med en del tiltak mot skadelige programmer som infiserer datamaskiner via nettsider.

Søkegiganten lanserte nylig bloggen Google Online Security Blog som skal fungere som informasjonskilde om ulike trusler på nettet.

Det er sannsynlig at søkegiganten vil utvikle en egen versjon av teknologien fra GreenBorder Technologies. Det kan for eksempel bli et program for gratis nedlasting, eller at teknologien blir innebygd i Googles verktøylinje.

Det oppgis ikke hvor mye Google måtte ut med for GreenBorder Technologies.

(Kilde: ZDNet Blogs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen