Gaza-stripen.
Gaza-stripen. (Bilde: ChameleonsEye/shutterstock.com)

Google fjerner flere Gaza-Israel-spill fra Play Store

Utvider forbudslisten over spill som er koblet til konflikten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Googles applikasjonsforretning er kjent for å være åpen for det meste av spill, men nå setter de ned foten for den nye krigssjangeren hvor spillerne blant annet skal utmanøvrere Israels forsvarssystem mot raketter. 

Alle spill som er koblet opp mot konflikten mellom Gaza og Israel forbys. Lignende spill som ikke nevner fiendene ved navn forblir likevel tilgjengelige, melder BBC.

Forkastelig

—Det er både beklagelig og farlig å glorifisere israelere som dreper arabere eller arabere som dreper israelere, fortalte lederen for The Zionist Organization of America til BBC. 

—Spill som glorifiserer vold og normaliserer konflikter når de viser til en virkelig konflikt som skjer i øyeblikket er dypt problematisk og dypt usmakelig, legger Chris Doyle, direktør for The Council for Arab-British Understanding til.

I spillet Bomb Gaza er målet å drepe militære og samtidig unngå sivile mål. Gaza Assault går ut på å kontrollere en israelsk drone som slipper bomber på folk og bygninger, mens Whack the Hamas dreier seg om å skyte medlemmer av Hamas så snart de kommer til syne ut av tunneler. Alle tre spill er nå fjernet fra Google Play.

Les også: EU undersøker om Google misbruker Android

(Kilde: bbc.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen