Google-feil avslører navnet ditt

Feilen som er oppdaget ligger i Google Kalender, og lar hvem som helst kunne se navnet bak en hvilken som helst e-postadresse fra Gmail.

Fordi det er ganske vanlig å registrere seg for slike e-postkontoer med sitt fulle navn, vil dette ofte medføre at både fornavnet og etternavnet til personene bak Gmail-adressene blir avslørt.

Slik gjøres det

  • Logg deg inn på Google Kalender
  • Velg «Administrer kalendere»
  • Velg «Del denne kalenderen»
  • Skriv inn Gmail-adressen og velg «Lagre»

Når dette er gjort blir du videresendt til forsiden. Deretter går du tilbake til siden du var på, og vil der finne navnet listet opp sammen med e-postadressen du la til.

Google gir beskjed

Hvis e-postadressen du prøver å sjekke har vært brukt på Google Kalender tidligere, må du være oppmerksom på at Google sender vedkommende beskjed om at du har valgt å dele kalenderen.

Har den derimot ikke vært brukt på Google Kalender, får du i stedet spørsmål om du ønsker å sende en invitasjon. Her kan du velge «Ikke inviter», for adressen legges likevel inn slik at navnet avsløres. Samtidig ser det heller ikke ut til at Google sender ut noen beskjed til vedkommende i dette tilfellet.

Flere muligheter

Hvor alvorlig feilen er kan selvfølgelig diskuteres, og Google kommer sikkert til å være kjappe med å legge inn en «fiks» som hindrer dette. Men frem til det skjer, er det sikkert flere som vil benytte seg av mulighetene det gir.

Kanskje adressen med navnet du alltid har ønsket deg er opptatt, og du har lurt på hvem som har registrert den, eller kanskje du får mye spam fra noen Gmail-adresser, og vil se hvem de er registrert på? Da har du muligheten nå.

(Kilde: Securiteam)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen