Google får millionsmekk etter personvernblemme

Google får millionsmekk etter personvernblemme

Måtte inngå forlik med USAs forbrukervaktbikkje.

Federal Trade Comission (FTC) – USAs statlige vakthund for landets forbrukere – har gitt nettgiganten Google en smekk på fingrene i form av en bot på 22,5 millioner dollar, tilsvarende omtrent 125 millioner kroner.

Boten ble gitt fordi Google lurte seg til å legge igjen informasjonskapsler ("cookies") på datamaskiner, nettbrett og mobiler med Apples nettleser Safari. Disse kapslene lot Googles reklamenettverk spore nettleserbruken og vise relevant reklame.

Standardinnstillingene i Safari blokkerer vanligvis tredjeparts informasjonskapsler.

Da overtrampet ble oppdaget tidligere i år, hevdet Google selv at det hele var et utilsiktet uhell – og sparket tilbake på det at Safari ikke oppfører seg helt som nettlesere flest.

Største boten noensinne

FTC mener uansett at Google med dette har brutt en avtale som ble inngått etter den dårlige personvernsbehandlingen i forbindelse med lanseringen av floppen Google Buzz. Google endte derfor opp med å vedta boten som en del av et forlik.

Med 22,5 millioner dollar skal dette være den største boten FTC noensinne har gitt for en slik type avtalebrudd. Men selv om Google har bestemt seg for å bla opp beløpet, mener de ikke nødvendigvis at de har gjort noe galt.

"Forliket gir ingen innrømmelse fra den tiltate om at loven har blitt brutt", skriver FTC på sine nettsider.

Kilde: Ars Technica

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen