– Google er onde
Teknofil
(Bilde: CBS)

– Google er onde

Oracle-sjefen hadde lite pent å si om Google i et ferskt intervju.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I et intervju med den amerikanske TV-kanalen CBS spådde den søkkrike Oracle-sjefen Larry Ellison at Apple snart vil gå under, nå som Steve Jobs er borte. Nyheten var basert på et lite klipp som CBS slapp før intervjuet skulle sendes på TV.

Nå som hele intervjuet har blitt sendt på TV, skulle det vise seg at Ellison hadde mye mer å si. Blant de største punktene han gikk igjennom i intervjuet kommer det blant annet frem at han mener "Google er onde", og at han den massive overvåkingen som har foregått i USA de siste årene er "absolutt nødvendig" for å stoppe angrep som Boston-angrepet. 

Irritert på Google

Ellisons Google-hat kommer ikke som noen overraskende. I 2012 saksøke Oracle Google for 6 milliarder dollar, for det de mente var ulovlig bruk av Java. De tapte imidlertid rettsaken, og det kan virke som Ellison fortsatt er irriteret etter tapet, skriver The Verge.

Det skal visst hovedsakelig være Google-sjefen som han hater mest: 

– De eneste folka jeg har trøbbel med er Google-folka. Hovedsakelig Larry [Page], siden det er han som tar avgjørelsene der borte, forteller Ellison, og omtaler Google handlinger som "absolutely evil". 

Støtter NSAs overvåking

Når de så begynner å snakke om hemmeligstemplede dokumentene Edward Snowden lekket til mediene, som avslørte den massive overvåkingen NSA har drevet med de siste årene, fortalte Ellison at han ikke var brydd. 

– Det er strålende, det er essensielt. Forresten, President Obama synes det er essensielt. Det er essensielt hvis vi vil minimere skaden til angrep som vi hadde i Boston. Det er helt essensielt, uttalte Ellison. 

Larry Ellison er en av USAs rikeste menn, og stiller sjeldent opp på intervjuer. Etter tiraden han kom med hos CBS er det imidlertid liten tvil om at når han først stiller opp, leverer han. Du kan se hele intervjuet under: 

Fikk du med deg hva Ellison sa om Apple?
— Apple går snart under »

(Kilde: CBS via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen