Google er «en million mil unna» målet sitt
Teknofil
(Bilde: Flickr)

Google er «en million mil unna» målet sitt

– Vi skraper i overflaten for hva som faktisk er mulig, hevder gründer Larry Page.

Det er 16 år siden Google debuterte med sin søkemotor, som i dag er den desidert mest brukte søkemotoren i verden. Selskapet har dessuten utvidet sine satsingsområder til å gjelde alt fra mobiloperativsystemet Android, nettleseren Chrome og tjenester som Gmail, Maps og YouTube, til smartbriller, selvkjørende biler og en rekke andre eksperimentelle prosjekter.

Nå har brevet som Google-gründer Larry Page skrev til sine investorer etter fjoråret blitt publisert på selskapets investorside, skriver The Next Web. Der kommer det blant annet frem at Page fortsatt har store drømmer for selskapet.

«... Vi er en million mil unna å lage den søkemotoren som jeg drømmer om, den som gir deg nøyaktig den rette informasjonen i det øyeblikket du ber om den uten at du trenger å gjøre noe særlig,» skriver Page i brevet.

Han skriver videre at Google Now er et steg i riktig retning. Dette er en tjeneste som søker opp noen av tingene som du sannsynligvis lurer på, som værvarsel, hvor lang tid du vil bruke på å kjøre hjem fra jobb, eller når neste buss går. 

«16 år etter at vi startet Google, er vi fortsatt der at vi bare skraper i overflaten for hva som faktisk er mulig,» skriver Google-gründeren avslutningsvis.

Hvis du vil ha flere detaljer og eksempler kan du lese Pages brev til investorene her.

Dette er Google-sjefens spådommer for 2014:
Larry Page Mener smartmobilen har vunnet »

(Kilder: GoogleThe Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen