Høyere oppløsning og mer levende grafikk er noe av det som møter oss i den nye versjonen av Google Earth.
Teknofil
Høyere oppløsning og mer levende grafikk er noe av det som møter oss i den nye versjonen av Google Earth. (Bilde: Google)

Google Earth til Android har fått en enorm oppdatering

Erstatter 10 år gammel 3D-teknologi.

Google Earth er en tjeneste mange benytter seg av, og som kan være svært nyttig for både forskere, byplanleggere, til offentlige instanser, apputviklere og – ikke minst – vanlige folk.

Derfor er det på sin plass at Google nå ruller ut det som ser ut til å bli tidenes største oppdatering til tjenesten, om enn så langt bare til Android-versjonen. Det mener iallefall folka bak siden Androidguys.

10 år gammel 3D-grafikk

Det er ikke akkurat ny teknologi som har surret og gått under skallet på Google Earth de siste par årene, noe du ser på både kart og 3D-grafikk. Faktisk er det hele 10 år siden denne delen av Google Earth ble oppdatert. I forhold til andre grensesnitt som har kommet den siste tiden, ser Google Earth rett og slett litt slitent ut. 

Selv om vi tidligere har sett nye 3D-løsninger i Earth, er dette altså første gangen på 10 år at grafikken forbedres jevnt over – og ikke bare enkelte områder, som for 2 år siden. Utover grafikken er det riktignok lite nytt, men veier og navn skal også ha blitt oppdatert.

Her sees forskjellene på den nåværende (til venstre) og den nye (til høyre) versjonen.
Her sees forskjellene på den nåværende (til venstre) og den nye (til høyre) versjonen.Foto: Google/teknofil.no/montasje
/Nå kan man åpne sine egne KML-filer i Google Earth, og vise egne data og tilleggsinformasjon.
Nå kan man åpne sine egne KML-filer i Google Earth, og vise egne data og tilleggsinformasjon.Foto: Google

Dessverre for de som bruker andre plattformer enn Android, vil oppdateringen i første omgang rulles ut eksklusivt til Google Earth-appen i Google Play Store.

I den nye versjonen er det for øvrig støtte for eksterne KML-filer. Det gjør det mulig å legge inn egne kart og ny informasjon, slik at du kan gjøre egne tilpasninger i Earth.

Sannsynligvis vil ikke Google være alt for trege med å rulle ut oppdateringen over hele linja, men foreløpig er det bare å smøre seg med tålmodighet for alle som ikke bruker Android.

Google har mange ild i jernen:
Nå kan du bruke Earth til å se bakover i tiden »

(Kilde: Google via Androidguys)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen