Google nettskytjeneste Drive.
Google nettskytjeneste Drive. (Bilde: Google/Shutterstock)

Google Drive ble akkurat litt bedre

Nettgigantens svar på Office-pakken har fått en nødvendig oppgradering.

Googles «kontorpakke» gir oss mulighet for å behandle tekst, tall, lage presentasjoner og vise bilde og video, alt fra nettleseren vår. Ingen installasjon nødvendig, alt lagres fortløpende i Googles nettsky og du kan hente det ned på både telefon og nettbrett, så lenge du har de tilhørende appene. Nå har disse fått en sårt trengt forbedring. 

Stavekontroll og sikkerhet

Google Dokumenter får for eksempel endelig stavekontroll i sanntid, en funksjon vi lenge har kunne benytte oss av på nettversjonen av programmet, og som var på høy tid at ble integrert i mobilversjonen. I Google Regneark får du nå mulighet til å skjule rader og kolonner hvis det skulle være behov for det, og Presentasjoner (Googles svar på Powerpoint) får støtte for å «gruppere objekter for raskere redigering».

De tre appene får også støtte for Touch ID på Apples iPhone og iPad.

Google Drive er både en kontorpakke og nettsky-løsning hvor du får 15 GB gratis lagringsplass. Etter at undertegnede begynte å bruke Google Drive har det ikke vært noen andre tekstbehandlingsprogrammer på PC-en hjemme.  De ulike programmene som er integrert i nettløsningen har støtte for over 30 ulike filtyper for både bilder, presentasjoner, tekst- og talldokumenter. Mobilapplikasjonene er koblet opp mot denne nettskyen, så alt du jobber med lastes opp og synkroniseres med den.

Hvis du trenger mer enn de 15 GB må du betale for det, men Google satte ned prisene for dette i fjor, og for eksempel 100 GB koster ikke mer enn 1,99 dollar i måneden, altså rett over 15 kroner.

Vet du hvordan du får det maksimale ut av din Google Drive? Les våre tips til hvordan du bruker den smartest mulig (Ekstra)»

(Kilde: Googles oppdateringslogg i App Store, via Android Authority)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen