Google-dokumenter blir søkbare

Dokumenter som opprettes med den nettbaserte tjenesten Google Dokumenter, skal etter planen innen to uker være søkbare.

Dette betyr at dokumentene kommer til å bli indeksert, og disse vil dukke opp i søkeresultatene til Google og andre søkemotorer.

Dette er gode nyheter for mange som ønsker at sine dokumenter skal være tilgjengelige for et bredere publikum, men slett ikke alle ser på dette som et positivt tiltak.

Noen brukere av Googles diskusjonsforum er skeptiske til den nye ordningen, og mener dette blir gjort på alt for kort varsel. Dessuten mener de at det ikke er tydelig nok om et dokument faktisk blir søkbart eller ikke.

Google presiserer at dette kun vil gjelde et dokument som er blitt "Publisert" eller "Publisert som nettside", og som er blitt lenket til fra en nettside.

Brukere som ikke ønsker at et spesifikt dokument skal være søkbart kan åpne det aktuelle dokumentet, klikke på Del-knappen og velg "Publiser som nettside" eller "Publiser / bygg inn", og deretter velge "Avbryt publisering". For ordens skyld, dette er innstillingsmuligheter som gjelder uansett om et dokument er publisert eller ikke. Du må med andre ord gå via dette menyvalget selv om dokumentet allerede er publisert.

(Kilder: Cnet, Google)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen