Google-boksøk på norsk


(Bilde: iStock)

Google har i dag lansert sin boksøketjeneste i norsk språkversjon. Dermed er tjenesten tilgjengelig i over 120 land og med bøker på mer enn 100 språk i indeksen.

Bøkene i Googles boksøk-indeks stammer fra to typer kilder:

  • Partnerprogrammet: Over 10 000 forlagspartnere over hele verden er aktive i partnerprogrammet, hvor forleggerne gjør sine bøker tilgjengelig for digitalisering og visning på nettet som begrensede forhåndsvisninger.

    Brukerne kan søke på relevante sider, og videre klikke seg inn på forleggerens nettside eller en nettbutikk for å kjøpe boken. Det skal også være mulig å finne ut hvor du kan få lånt en bok.

  • Biblioteksprosjektet: Google har inngått samarbeid med 27 biblioteker rundt om i verden for å hjelpe til med å digitalisere deres bøker.

    Dersom en biblioteksbok er offentlig eiendom (utgått opphavsrett) vises den i sin helhet. Er den under opphavsrettslig beskyttelse kan brukeren kun se grunnleggende bakgrunnsinformasjon – to eller tre utdrag fra boken på det meste, samt informasjon om hvilket bibliotek den befinner seg på eller hvor den kan kjøpes.

Google-boksøk finner du på books.google.no.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen