Fv: Apple-sjef Tim Cook og Google-sjef Eric Schmidt.
Teknofil
Fv: Apple-sjef Tim Cook og Google-sjef Eric Schmidt. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no / Frederic Legrand, Shutterstock.com)

– Google blir det første «trillion dollar»-selskapet

Finansanalytiker tror ikke Apple vil klare å holde følge.

Per i dag har Apple en markedsverdi på svimlende 599 milliarder dollar (3 889 milliarder kroner), mens Google «bare» er verdt 372 millarder dollar (2 415 milliarder kroner). Likevel er det sistnevnte som ligger best an til å nå milepælen å bli kalt USAs første «trillion dollar»-selskap, melder New York Post.

De viser til en ny rapport fra finansanalytikeren Colin Gillis i BGC, hvor vedkommende hevder at Google er i en bedre posisjon til å ta det store steget.

–  Hvis du ser på de mange ulike prosjektene som Google holder på med, så representerer det vekstmuligheter på en langt større skala enn det Apple har. Hva skal vi få fra Apple – en enda tynnere iPad? sier Gillis til New York Post.

Han trekker isteden frem at Google blant annet jobber med selvkjørende biler og roboter, hvor det potensielt kan ligge store inntektsmuligheter.

Hvor mye er en trillion dollar?

USA og Norge bruker ulike skalaer for høye tall, henholdsvis Échelle courte («short scale») og échelle longue («long scale»). Det betyr at en «trillion» på engelsk er det samme som en billion på norsk. Skrevet ut blir én norsk billion 1 000 000 000 000, eller én million millioner.

Milepælen det her er snakk om er altså å oppnå en markedsverdi på 6,4 billioner kroner. Gillis tror Google vi klare dette innen år 2020. De siste fem årene har derimot Apple gjort det langt bedre på børsen enn Google.

Milliardæren Carl Icahn uttalte nylig at han mente Apples aksjer burde gått for det dobbelte av det de gjør i dag, noe som i så fall hadde betydd at Apple allerede var verdt en billion dollar.

Dette er den smarteste taleassistenten
Google Now gir bedre søkeresultat enn Siri og Cortana »

(Kilde: New York Post)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen