Google overtar mange ansatte fra HTC som har jobbet med Pixel-telefonene. Her har vi Google Pixel XL.
Google overtar mange ansatte fra HTC som har jobbet med Pixel-telefonene. Her har vi Google Pixel XL. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Google blar opp ni milliarder kroner for halve HTCs mobildivisjon

Rundt 2000 ansatte skal styrke Googles mobilsatsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologigiganten Google har inngått en avtale med taiwanske HTC om å overta omtrent halvparten av mobildivisjonen – rundt 2000 ansatte – samt muligheten for å ta i bruk HTC-patenter og -teknologi. Dette skal koste Google 1,1 milliarder dollar, som i skrivende stund tilsvarer omtrent ni milliarder norske kroner.

For folk som følger med i bransjen kommer kanskje ikke oppkjøpet som noen stor overraskelse. HTC har stått bak flere av Googles «egne» mobiltelefoner, deriblant den relativt nye Google Pixel XL, og mange ansatte som har jobbet med disse får nå ny arbeidsgiver.

Med dette oppkjøpet vil Google få ytterligere kontroll på sin mobilsatsing, som snart skal tas et skritt videre i form av Pixel 2 – som visstnok skal produseres av HTC og LG.

HTC fortsetter med sitt

Vi var på fabrikkbesøk hos HTC tidligere i år. Selve deleproduksjonen til HTCs telefoner er sterkt automatisert. Menneskene jobber for det meste med montering og kvalitetskontroll.
Vi var på fabrikkbesøk hos HTC tidligere i år. Selve deleproduksjonen til HTCs telefoner er sterkt automatisert. Menneskene jobber for det meste med montering og kvalitetskontroll. Foto:  HTC

Rundt 2000 ansatte høres jo ut som en del, men det etterlater visstnok ikke HTC på bar bakke – de beholder omtrent like mange. Der skal det visstnok fremdeles jobbes videre med smarte mobiltelefoner, og HTC har selvfølgelig også et visst fokus på VR i form av Vive.

I HTCs pressemelding rundt oppkjøpet kommer det også fram at de ikke har planer om å lage noe halvhjertet heller.

– Denne avtalen støtter også HTCs pågående smartmobilstrategi ved å muliggjøre en mer strømlinjeformet produktportefølje, høyere effektivitet og finansiell fleksibilitet. HTC vil fremdeles ha klasseledende ingeniørtalenter, som akkurat nå jobber med den neste flaggskipmobilen etter den vellykkede lanseringen av HTC U11 tidligere i år, står det å lese.

Avtalen ventes ferdigstilt i begynnelsen av 2018.

Se vår test av HTC U11:
HTC lykkes endelig – med en telefon du kan klemme på >>>

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen