Google-ballong skapte bekymring på New Zealand
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Google-ballong skapte bekymring på New Zealand

Beredskapsmyndighetene trodde et fly hadde styrtet.

Google er i gang med å teste ut om gigantiske ballonger kan klare å gi Internett til deler av verden som ikke har det i dag. Prosjektet kaller de Google Loon.

Nå skriver Wall Street Journal (WSJ) at en slik ballong har krasjet utenfor kysten av New Zealand, og at dette skapte en del oppstyr. Beredskapsmyndighetene i det oseanske landet trodde nemlig at et fly hadde krasjet, etter et tips fra en bekymret tilskuer. De sendte derfor ut et redningshelikopter, som i stedet for et styrtet fly fant en styrtet Google Loon.

Google bekrefter overfor WSJ at en av deres ballonger har styrtet utenfor New Zealand, og sier samtidig at de har noen utfordringer med prosjektet. Ballongene er solcelledrevet, men kan likevel være vanskelig å styre 20 000 kilometer opp i lufta – på grunn av vær og vind. 

Ifølge The Verge ønsker Google å sende opp hundrevis av Google Loons til grisgrendte strøk på sikt. De har imidlertid støtt på noen problemer, og var ifølge nettsiden ansvarlig for å slå ut strømlinjer i staten Washington for to uker siden.

Les mer om Google Loon-prosjektet på Hardware.no:
Disse ballongene skal gi Internett til hele verden »

(Kilder: Wall Street JournalHardware.noThe Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen