Google Assistant lansert i Sverige
(Foto: Google)

Google Assistant lansert i Sverige

Men her på berget venter vi fortsatt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi er vant til at tjenester lanseres i Norden når de først kommer. Men drøyt to år etter sin første lansering kommer Google Assistant til Sverige, mens vi i Norge og Danmark tilsynelatende må vente litt til. Akkurat hvor lenge vi må vente er foreløpig uvisst.

I februar offentliggjorde Google selv at Norge, Sverige og Danmark var blant markedene selskapet skulle rulle ut tjenesten i i løpet av sommeren. Nå er altså sommeren på hell, enn så lenge uten norske brukere med på lasset.

Google har enn så lenge ikke noen datoer å gi oss for når en norsk utrulling kan finne sted, men Googles norske PR-sjef, Helle Skjervold, sier dette i en e-post til Tek.no:

– Vi går forsiktig frem når vi skal rulle ut nye produkter, for å være helt sikre på at vi kan levere et produkt av høy kvalitet for brukerne. Men ikke fortvil, vi jobber aktivt med å bringe Google Assistent også til norske brukere - og vil gi dere beskjed så fort vi gjør den norskspråklige assistenten tilgjengelig for iOS og Android.

Konkurrerer med Apples Siri

Så fort Google Assistant er utrullet blir den den klareste konkurrenten til Apples Siri, ettersom det er et enormt utvalg Android-telefoner i markedet som allerede støtter den. Det skal sies at Assistant krever Android 6 eller nyere - og enn så lenge er drøyt en tredel av aktive Android-brukere på eldre versjoner ifølge statistikk fra Googles egen appbutikk.

Per i dag har vi i Norge kun tilgang til Googles stemmesøk, der du i og for seg kan spørre om ting du lurer på, men det blir bare matet inn i et vanlig Google-søkefelt. Selv om Google-søk også kan besvare spørsmål er Google Assistant, og de andre taleassistentene, laget for å fungere i noe som likner på naturlig samtale.

Du skal kunne spørre og stille oppfølgingsspørsmål uten at Assistant mister tråden. Det er ikke mulig med det ordinære stemmesøket.

Lar deg styre apper og smarthjem

Assistant kan også hjelpe deg med styring av konkrete apper på telefonen. Du kan eksempelvis be den sette igang en nedtelling eller en alarm. Hvis du vil kan du også be den om å starte eller stoppe avspilling av musikk og film.

For deg som har fylt huset eller leiligheten med smarte dingser, så som Philips Hue eller IKEA Trådfri, kan du bruke assistant til å styre denne typen produkter også.

Google Assistant henger forøvrig relativt tett sammen med Android Auto. Dette er løsningen Google og Android-telefoner har for skjermspeiling i bil, slik at du kan bytte ut bilmenyene dine med telefonens. Her er det Apples CarPlay som er nærmeste konkurrent. Foreløpig er det altså Apples to løsninger som er tilgjengelig her på berget, mens Googles ikke er det.

Akkurat når Assistant blir tilgjengelig i Norge er foreløpig uvisst. Google har ikke sagt noe mer konkret om slippdato foreløpig.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen