TEST: Godsaker for ørene
Test

Godsaker for ørene

Corda Swing

Corda Swing

• Mål: 18,0 x 10,7 x 6,1 cm
• Vekt: 0,8 kg
• Opamps: AD8610
• Pris: omlag 3000 kroner

Swing er den rimeligste stasjonære forsterkeren fra Corda. Den er utstyrt med en gain-bryter. Low gain brukes da til lavimpedante, lettdrevne hodetelefoner som for eksempel Grado, mens high gain benyttes til høyimpedante modeller som Sennheiser HD600.

Swing fremstår som solid og velbygget. Her kan man finne kvalitetsdeler i alt fra Alps-volumkontrollen til ringkjernetrafoen. Imidlertid har Corda valgt å benytte opamps (AD8610), men det er noe som man kan forvente i denne prisklassen. Det er nok av krefter tilgjengelig til å drive de fleste hodetelefoner til øredøvende nivåer.

Mørk klangbalanse

Det første som slår oss med lydbildet er at det er stort og heller mot det mørke. Her er det viktig å være oppmerksom ved matching av hodetelefoner. Varme hodetelefoner som Sennheiser HD650 vil antakelig bli for dunkle og tilbaketrukne med denne forsterkeren. På den annen side går de fint sammen med Grado SR225i, som er meget lyse i utgangspunktet.

Corda markedsfører Swing som en forsterker med rytme, timing og fottrampende kvaliteter. Og det swinger da også skikkelig med jazz og blues. Samtidig blir det for tilbaketrukket til å frembringe de samme rykningene i kroppen som uDAC presterer.

Dette dreier seg imidlertid mer om personlige preferanser enn at det er noe direkte "feil" med lyden fra Swing. Det er ingen risiko for lyttetretthet med en slik forsterker. Det er også en fordel med en tilbakelent lyd ved avspilling av de mange harde, komprimerte opptakene som har blitt utgitt det siste tiåret.

Oppsummering

Corda Swing er forsterkeren for deg som vil ha en behagelig og tilbakelent, men likevel kraftig lydgjengivelse hjemme eller på kontoret. Forsterkeren kan for eksempel være en naturlig oppgradering fra uDAC, der sistnevnte utelukkende benyttes som DAC.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen