TEST: Godsaker for ørene
Test

Godsaker for ørene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nuforce Icon uDAC

Nuforce uDAC

• Mål: 6,8 x 3,8 x 2,1 cm
• USB DAC: Sabre ESS9022
• Digital oppløsning (USB): 16 bit
• Sample frekvens (USB): 32 - 48 kHZ
• Tilbehør: USB-kabel
• Pris: 750 kroner

Dette er en mikroskopisk sak som endog er mindre enn Corda 3Move. Den er utviklet i California av nuforce, som er kjent for velspillende utstyr i liten skala. I tillegg til en DAC med RCA-utganger inneholder uDAC en forsterkerdel. Videre har den også en digital RCA-utgang, slik at den kan fungere som en omkoblingsboks fra USB til RCA.

uDAC er relativt strømsterk med tanke på at den kun får kraft fra USB-porten. Den analoge stereoutgangen gir 2 V mens hodetelefonforsterkeren gir 2x80 mW ved 16 Ohm. Forsterkerdelen er likevel ikke noe kraftverk i forhold til de stasjonære forsterkerne i testen.

DAC-en kommer fra anerkjente Sabre og er av typen ESS9022.

Uforskammet mye for pengene

Vi kan bare slå fast at dette er et av de beste kjøpene man kan gjøre i stereoverdenen for tiden. uDAC er rett og slett sjokkerende bra på alle områder!

Lyden er mer frempå enn hos de andre forsterkerne i testen. Spesielt vokaler kommer tydeligere frem. Dette er med andre ord ikke en helt nøytral forsterker. Samtidig er den ikke farget nok til at det er plagsomt. Den gjør det rett og slett gøy å lytte til musikk. Ikke nok med det. Nuforce presterer også å male et enormt stort og luftig lydbilde.

Bassen er punchy og man blir raskt dratt inn i musikken. Med uDAC er trampefaktoren høy. Underholdningsverdien var faktisk så betydelig at vi ofte tok oss selv i å digge musikken direkte fra den vesle forsterkeren fremfor å kun benytte DAC-delen til å fore de større forsterkerne med musikk.

uDAC er den første lille forsterkeren vi har hørt som har maktet å åpne opp lyden til Sennheiser HD600. I tillegg spilles det med en entusiasme og kontroll vi ikke hadde trodd var mulig fra noe med så beskjedne mål, og ikke minst beskjeden pris.

DAC-en stiller forøvrig i en klasse for seg selv. Man omgår forsterkerdelen ved å koble til et par signalkabler på baksiden av uDAC. Lyden blir da mer nøytral enn når den går gjennom forsterkeren. Det store lydbildet beholdes og vi kan ikke finne noen svakheter ved bruk av uDAC som DAC.

Grundigere lytting etter at den første begeistringen har lagt seg viser at det likevel er mer å hente på å investere i en dyrere DAC. Men da snakker vi om DAC-er som er over fem ganger så dyre. Vår referanse, DAC_I, spilte med mer autoritet og flere detaljer, men var ikke betydelig bedre på noen måte.

Oppsummering

Vi kan ikke forestille oss en bedre introduksjon til kvalitetslyd med hodetelefoner enn uDAC. Her får man en DAC/forsterker i toppklasse som kan drive til dels vanskelige hodetelefoner med stor spilleglede. Dersom man skulle bli angrepet av behovet for å oppgradere kan uDAC med fordel brukes som DAC til en stasjonær forsterker av høy klasse.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen