TEST: Godsaker for ørene
Test

Godsaker for ørene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Corda 3Move

Corda 3Move

• Mål: 9,0 x 6,5 x 2,8 cm
• Vekt: 155 g (uten batteri)
• USB DAC: PCM2702 (Texas Instruments)
• Digital oppløsning (USB): 16 bit
• Sample frekvens (USB): 32/44,1/48 kHZ
• Opamps: AD8610
• Tilbehør: 2 mini til mini kabler, USB-kabel og verktøy til å åpne forsterkeren
• Pris: omlag 2000 kroner

Dette er en massiv håndfull av en bærbar forsterker/DAC. De ytre målene er omtrent som en 20-pakning sigaretter. Corda er kjent for å lage gode forsterkere til hodetelefoner og 3Move er intet unntak.

Lydbildet er ryddig men smalere enn på den stasjonære Swing fra samme produsent. Med et 9V-batteri er det uproblematisk å drive Grado og Denon. Med Sennheiser blir resultatet imidlertid for svakt og innelukket.

Crossfeed

Et crossfeed-filter kan koples inn for å skape et mer "naturlig" lydbilde. Normalt oppfattes ikke lyd som om den kommer enten fra høyre eller venstre side. I det daglige liv vil normalt begge ører høre lyden slik at vi enklere kan retningsbestemme den.

Crossfeed blander lyden fra høyre og venstre kanal for å gi en illusjon av at scenen befinner seg foran oss istedenfor inne i hodet. På opptak med svært tydelig deling av høyre og venstre kanal (spesielt fra stereolydens barndom) vil crossfeed være effektivt, mens på andre opptak kan det virke som om lydbildet kun blir smalere og mer utydelig.

Skuffende DAC

Corda skuffer med DAC-en i denne enheten. Man kan nemlig velge mellom å koble forsterkeren til en hodetelefonutgang eller bruke den medfølgende USB-kabelen og la 3Move ta seg av de digitale signalene. Ved sistnevnte alternativ endrer lyden fullstendig karakter til å bli tynn, hard og metallisk. Det finnes langt bedre DAC/forsterkere til PC-bruk, som for eksempel uDAC.

Oppsummering

Corda 3Move er en meget god bærbar forsterker med en dårlig DAC på kjøpet. For dem som er ute etter godlyd fra et par store hodetelefoner på togreisen vil dette være et godt valg.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen