TEST: Godlyd på høykant
Test

Godlyd på høykant

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Audio Pro Porto

Positive ting God lyd, FM-radio.
Negative ting Høy pris.0

Testresultater

Audio Pro Porto

Positive ting God lyd, FM-radio.
Negative ting Høy pris.0
Med et design som er «på høykant» i forhold til alle de andre høyttalersettene i denne testen, skiller Audio Pro Porto seg ut. Utformingen til dette høyttalersettet bringer tanken aller mest hen på esken som en litt stor flaske vin kan komme i.

Ser pent ut
Høyttalersettet er trukket med skinn, og har et bærehåndtak i samme materiale over toppen. Dersom du synes den sorte finishen som vi har med her er for kjedelig, finnes dette produktet også i hvitt og rødt. Hvordan man opplever design er en personlig sak, vi synes dette høyttalersettet er stilig og hadde ikke skammet oss over å vise oss sammen med det på stranda.

Utførelsen føles også svært robust, og vi har ingen betenkeligheter med å ta med Porto på tur, for det tåler den. Vi ville ikke vært spesielt redd for høyttaleren om den skulle finne på å velte heller, selv om skinntrekket kanskje får et hakk. Det kan vi ikke si om iPod-en, dersom vi bruker dokkingkontakten på fronten. Da stikker iPod-en opp over toppen av høyttaleren, og er dermed mye mer utsatt.

I tillegg til iPod-dokk på toppen av fronten, har Porto to linjeinnganger (AUX) på baksiden, i tillegg til utgang for en ekstern sub-basshøyttaler og S-video for å sende bildene fra en iPod med videovisning innebygd. Vi finner også utgang for hodetelefoner og en inngang for 12 V ladestrøm. Denne gjør at man kan koble høyttaleren til 12 Volt i bil, båt eller campingvogn når de fire til seks timene med batterilevetid som fabrikanten oppgir, er forbi.

Lydkvalitet
Høyttaleren har også innebygd FM-radio med en skikkelig teleskopantenne på baksiden. I displayet viser den RDS-informasjonen som følger med radiosendingen. Fjernkontrollen er av den mindre sorten, med «bobleknapper» som betjener hovedfunksjonene til høyttaleren. Du kan ikke bruke den til å betjene iPod-en utover start/pause og neste/forrige låt.

Lyden i Audio Pro Porto er blant de aller beste, selv om den taper seg raskt når du får litt avstand mellom deg og høyttaleren. Det beste å si om lyden er en fyldig mellomtone som likevel ikke tar over, uansett hvilken type musikk vi gav den. Dette gir en varm og fin klang som er behagelig å høre på.

Da vi spilte gitarbasert rock føltes diskanten litt vel skarp og brutal da vi lyttet nær høyttaleren, mens da vi gikk noen meter unna balanserte den seg fint med resten av lydbildet. Vokal gjengis imidlertid tydelig og bra med denne musikken. Da vi testet med elektronisk musikk og akustisk jazz føltes lydbildet langt med velbalansert. Dette ble gjengitt tydelig og rent, og med svært tilfredsstillende dynamikk.

Bassen er bra når vi er nær høyttaleren, men den svekkes relativt fort om du går mer enn fem meter unna. Da er den fremdeles til stede, men for svak til å gi noe særlig dansefot. Lydtrøkket i sin helhet er også for veikt når du går så langt unna, så denne høyttaleren er ikke egnet for de helt store festene. Da trenger du mer guff i lydtrykket.

Konklusjon

Audio Pro Porto er nest dyrest i vår test, og det er prisen som trekker mest ned i vår resultatliste. Den robuste utførelsen gjør at vi ikke har noen hemninger med å anbefale å ta med denne på tur. Lydkvaliteten er upåklagelig, men den bærer ikke så langt utendørs. Best for underholding mens du ligger på stranda, og muligens for strandpartyet med ganske få deltakere.

Oppsummering
Produkt: Audio Pro Porto
Pris: 2 770 kroner
Design: 6.0/10
Funksjoner: 5.2/10
Lydkvalitet: 6.6/10
Pris: 2.0/10

Data
Fysiske mål: 120 x 305 x 140 mm
Vekt: 2.1 kg
Batteriløsning: Oppladbare / 12 V inngang
Innganger: 2 x Line in, iPod dokking
Utganger: Hodetelefoner, Sub-bass ut, S-video

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen